Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στην Αμαλιάδα για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης, κατοχή λαθραίου καπνού και όπλων

hexmimctvm55681593499d5

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στην Αμαλιάδα για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης, κατοχή λαθραίου καπνού και όπλων.

Κατασχέθηκαν εκατόν είκοσι γραμμάρια κάνναβης, περισσότερα από 800 γραμμάρια λαθραίου καπνού, δυο κυνηγετικά όπλα, ενώ εκριζώθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης.

Συνελήφθησαν, χθες (19-09-2016) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 65 και 60 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών, της παράβασης του τελωνειακού κώδικα και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 60χρονου, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν, μια συσκευασία που περιείχε 810 γραμμάρια λαθραίου καπνού, την οποία είχε αποκρύψει μέσα στο ψυγείο, καθώς και μια συσκευασία κάνναβης, βάρους πέντε γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε γειτονική αποθήκη, ιδιοκτησίας του 65χρονου ημεδαπού, στην οποία έχει πρόσβαση και ο 60χρονος, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
• (115) γραμμάρια κάνναβης, διαμοιρασμένη σε δυο συσκευασίες,
• Δυο κυνηγετικά όπλα (μονόκαννο και δίκαννο) και
• Ένα δενδρύλλιο κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.