Συνελήφθη 31χρονος στα Καλύβια για παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση, απειλή και εξύβριση σε βάρος αστυνομικών

 

Συνελήφθη, σήμερα (19-2-2016) το πρωί, στα Καλύβια Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 31χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση, απειλή και εξύβριση.

Επιπλέον, σε βάρος του δράστη και του 33χρονου αδελφού του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή οχήματος, πράξη για την οποία δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, πραγματοποίησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του 31χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα.

Σημειώνεται ότι, κατά την έρευνα ο 31χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς, απωθώντας τους με τα άκρα του, ενώ παράλληλα τους εξύβριζε και τους απειλούσε.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι, ο 31χρονος ενεργώντας από κοινού με τον 33χρονο αδερφό του, στις (11-2-2016) στο Αγρίνιο, αφαίρεσαν ένα  φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπού, το οποίο ανευρέθηκε από τους αστυνομικούς, στις (13-2-2016), στα Καλύβια Αιτωλοακαρνανίας και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.