Συνεργασία Γρ. Αλεξόπουλου με τον Κ. Πελετίδη για την παραχώρηση μηχανημάτων της Περιφέρειας στο Δήμο Πατρέων

Εμφάνιση 1.jpg

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει τη διάθεση να συμβάλλει με κάθε μέσο στην καλύτερη λειτουργία όλων των Υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη και αυτό το αποδεικνύει εμπράκτως με τη συνεργασία που ξεκινά άμεσα με τον μεγαλύτερο Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, συμφωνήθηκε η παραχώρηση για δύο χρόνια (με δυνατότητα παράτασης), μηχανημάτων της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ώστε να χρησιμοποιηθούν για εργασίες σε διάφορα σημεία της πόλης (διαμορφωτής γαιών, οδοστρωτήρας, φορτηγά, όχημα διαγράμμισης οδών κ.α).

Η συνεργασία αυτή αποφασίστηκε, όπως άλλωστε επισημαίνει διαρκώς ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών, αφού τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού, λόγω της οικονομικής κρίσης και των περικοπών στη χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος,.

Η παραχώρηση των μηχανημάτων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα γίνει με προγραμματική σύμβαση, η οποία θα συζητηθεί προς έγκριση πρώτα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων και στη συνέχεια από τα αρμόδια Όργανα της Περιφέρειας.