Συνεχίζεται με γοργά βήματα η συντήρηση του Εθνικού Οδικού Δικτύου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 

f72d2bfa-6bf0-4e31-889e-c609b9fe9cd2

 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες για τη συντήρηση Οδοποιίας του Εθνικού Οδικού Δικτύου Αχαΐας, ένα έργο προϋπολογισμού 850.000 ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το οποίο σε συνδυασμό με τις εργολαβίες για τη σήμανση, τον καθαρισμό των τάφρων και το κόψιμο των θάμνων, θα συμβάλλει στο να αρθεί η επικινδυνότητα και να θωρακιστεί η οδική ασφάλεια των πολιτών.

Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι πως με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου και των υπολοίπων εργολαβιών, καλύπτονται εξ ολοκλήρου τα αιτήματα που έχουν γίνει από την Τροχαία, τους Δήμους και τις Τοπικές Κοινότητες για την άσχημη κατάσταση του οδοστρώματος σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Μπεσαράτ Φάρες έκαναν αυτοψία στο έργο στο ύψος της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, λίγο μετά την έξοδο της Περιμετρικής στο Μονοδένδρι, όπου και ενημερώθηκαν από τον ανάδοχο για την πορεία των εργασιών.

«Μπορεί οι οικονομικές συνθήκες να είναι ιδιαιτέρως δύσκολες, όμως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν παύει να συντηρεί με επιμονή και μεθοδικότητα το οδικό δίκτυο, αφού το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι μείζονος σημασίας για εμάς. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι τιτάνια και μόνος στόχος είναι να διασφαλίσουμε τους συμπολίτες μας που κινούνται στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας: «Με αυτές τις εργολαβίες θα έχουμε παρέμβει σε όλα τα επίμαχα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου που είχαν φθορές και έτσι ανταποκρινόμαστε και καλύπτουμε τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Λύτρας σημείωσε πως «δίνουμε βάρος στην ποιότητα, βάζοντας αντιολισθητικό τάπητα για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε ακόμα μεγαλύτερα σημεία από αυτά που προβλέπουν οι μελέτες και σε συνδυασμό με την κοπή των θάμνων και τον καθαρισμό των τάφρων που έχει ήδη εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο σε αντίστοιχη εργολαβία, θα μπορέσουμε να έχουμε ένα αξιόπιστο και λειτουργικό οδικό δίκτυο».

Να υπενθυμίσουμε πως προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και οι δύο μεγαλύτερες εργολαβίες, η «Συντήρηση- βελτίωση- αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της ΕΟ «Πάτρα – Τριπόταμα – Διασταύρωση με ΕΟ 74′ στα τμήματα αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ και η «Συντήρηση, βελτίωση, αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ν.Ε.Ο. «Πάτρα – Πύργος» και στην Ε.Ο. με αριθμ. 9 «Πύργος – Καλό Νερό» στα τμήματα αρμοδιότητας της Π.Δ.Ε.» συνολικού προϋπολογισμού στα 4.000.000 ευρώ.