Συνεχίζεται ο εμβολιασμός για την Οζώδη Δερματίτιδα των βοοειδών στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

ozodis

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει ότι συνεχίζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για την Οζώδη Δερματίτιδα των βοοειδών.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και από ιδιώτες Κτηνιάτρους που συμμετέχουν στο πλαίσιο εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος.

Οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να απευθύνονται στα Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής τους προς ενημέρωση και προγραμματισμό του εμβολιασμού.

Όπως ενημερώνει, επίσης, το Τμήμα Κτηνιατρικής, σε όσες εκμεταλλεύσεις βοοειδών δεν έχει γίνει εμβολιασμός για την Οζώδη Δερματίτιδα μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους (31.12.2016),  θα αποστέλλεται άμεσα  ο κωδικός τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να εφαρμοστούν οι απαιτήσεις της Πολλαπλής Συμμόρφωσης (περικοπές στις οικονομικές ενισχύσεις).

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού των βοοειδών στην ζώνη επιτήρησης του νοσήματος στην Π.Ε Αχαΐας, καθώς και το σύνολο του πληθυσμού στην Π.Ε Ηλείας.

Ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και οι βοοτρόφοι οφείλουν να τον διευκολύνουν για την προστασία των ζώων τους, αλλά και της γενικότερης κτηνοτροφικής παραγωγής, ενώ σημειώνεται ότι η οζώδης δερματίτιδα είναι νόσημα που προσβάλει αποκλειστικά τα βοοειδή, με σημαντικές συνέπειες για την παραγωγικότητα αυτών και δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.