Συντηρούνται οι φωτεινοί σηματοδότες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Ξεκίνησε εργολαβία ύψους 800.000 ευρώ

 

19a5972c-1d49-4e36-b2c6-268036f462e5

 

 

Μία μεγάλη εργολαβία συνολικού ύψους 800.000 ευρώ ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για το έργο συντήρησης και αντικατάστασης της φωτεινής σηματοδότησης, ένα έργο το οποίο ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕΠ 1501/2014 της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζητά την κατανόηση των συμπολιτών μας, για τα όποια προβλήματα τυχόν παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες ή και θα παρουσιαστούν το ερχόμενο χρονικό διάστημα σε ορισμένους κόμβους φωτεινής σηματοδότησης εξαιτίας των εργασιών αντικατάστασης του δικτύου και θα έχουν ως αποτέλεσμα πιθανή ταλαιπωρία τους.

Να σημειωθεί πως οι εργασίες αντικατάστασης επικεντρώνονται, κυρίως, στην Πάτρα, καθώς το δίκτυο φωτεινής σηματοδότησης είναι αρκετά παλαιό και γερασμένο.

Πλέον τοποθετείται ένα υπερσύγχρονο δίκτυο, το οποίο γίνεται για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας και αύξησης της αξιοπιστίας των κόμβων και οι σηματοδότες που λειτουργούν με λαμπτήρες πυρακτώσεως αντικαθίστανται με αυτούς τεχνολογίας οπτικού συστήματος φωτεινών διόδων (LED).

«Είναι μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την οδική ασφάλεια. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο, εν μέσω οικονομικής κρίσης να θωρακίσουμε την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας σημείωσε: «Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην φωτεινή σηματοδότηση και να ολοκληρώσουμε τις εργασίες αντικατάστασης  των παλαιών με σύγχρονους σηματοδότες όσο γίνεται πιο γρήγορα».