Σφοδρές αντιδράσεις για την υπουργοποίηση του Δημ. Καμμένου,με οικογενειακές ρίζες στο Αγρίνιο και την Ευρυτανία

KAMMENOS

 

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, Δημήτρη Καμμένου,που έλκει την καταγωγή του από χωριό του Αγρινίου από την πλευρά της μητέρας του,  στη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αφορμή παλιότερο σχόλιο που είχε κάνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανεβάζοντας μία παραποιημένη φωτογραφία του Άουσβιτς, η οποία έγραφε «Μένουμε Ευρώπη».

 

Την αντίδρασή του εξέφρασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης λέγοντας:

«Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα.Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες κ ρατσιστικές απόψεις».

 

Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα.Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες κ ρατσιστιστικές απόψεις.

Σε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό του twitter η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και παλιότερα των ΑΝ.ΕΛ Ραχή Μακρή ανέφερε χαρακτηριστικά

«Τι εννοεί ο υπουργός σου Αλέξη #tsipras;Ευτελίζει το ολοκαύτωμα εκατομμυρίων ανθρώπων;Πόσο ποιο χαμηλά θα πέσετε»;

Το σχόλιο του όμως άφησε και ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Πριν από λίγη ώρα είδα στο Κανάλι της Βουλής ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ για το Γκέτο της Βαρσοβίας. Και αμέσως μετά είδα ότι ο κύριος αυτός μόλις υπουργοποιήθηκε στη νέα μας αριστερο-ακροδεξιά κυβέρνηση. Και ντράπηκα. Κι ένιωσα την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους νεκρούς του Γκέτο. Έστω και με 73 χρόνια καθυστέρηση. Αναδρομικά. Για όσους μικρόνοες κάνουν καριέρα στη δική μου πατρίδα φτύνοντας πάνω στους δικούς τους τάφους».

Υπενθυμίζεται ότι η ανάρτηση αυτή του κ. Καμμένου είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ενώ οι ΑΝ.ΕΛ είχαν εκδώσει και ανακοίνωση επί του θέματος.