Σφοδρός σεισμός 6,5R στην Περούτζια

italy_e7_473_355

– Νέα ισχυρότατη σεισμική δόνηση στην Ιταλία!
– Ο σεισμός είχε μέγεθος 6,5 Ρίχτερ – Αντικρουόμενες οι πληροφορίες για το ακριβές μέγεθος – Διεθνή ΜΜΕ μιλούν και για 7,1 Ρίχτερ!
– Κλειστό για λόγους ασφαλείας το μετρό της Ρώμης
– Έρχεται λίγες ημέρες μετά τους δύο απανωτούς σεισμούς μεγέθους 5,4 και 6,1 βαθμών που έγινε αισθητός μέχρι και στη Ρώμη κι ενώ η μετασεισμική δραστηριότητα ήταν έντονη
– ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με βίντεο και φωτογραφίες

Νέος σεισμός ταρακούνησε την Ιταλία, λίγες μόλις ημέρες μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που συγκλόνισαν τη γειτονική χώρα. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στην πόλη Νόρτσα στην περιφέρεια της Περούτζα.

Δείτε εδώ ζωντανή εικόνα από την Ιταλία

Δεν υπάρχει μέχρι αυτή την στιγμή πληροφορία για θύματα από το “χτύπημα” του Εγκέλαδου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο σεισμός ήταν 6,5 βαθμών, ωστόσο υπάρχουν πολλά μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο ακόμη και για 7,1 Ρίχτερ.

Έγινε γνωστό πως κατέρρευσαν κτίρια στις περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε που είχαν ήδη χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο την περασμένη Τετάρτη. Πρόκειται όμως, κατά κύριο λόγο, για οικήματα που βρίσκονταν στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», όπου είχε απαγορευθεί η πρόσβαση στους κατοίκους.

Στην πόλη Νόρτσια κατέρρευσε η εκκλησία του Αγίου Βενέδικτου, η οποία είχε ήδη υποστεί ζημιές από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις. Ο δήμαρχος του χωριού Ούσιτα δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι σχεδόν όλα τα οικήματα του ιστορικού κέντρου, που είχαν εκκενωθεί, έχουν πλέον καταρρεύσει.

 

 

Eπαληθεύσεις από την Πολιτική Προστασία γίνονται στην κωμόπολη Τολεντίνο, στην περιφέρεια Μάρκε, για να εξακριβωθεί το μέγεθος των ζημιών καθώς και αν υπάρχουν κάτοικοι που χρειάζονται την βοήθεια των πυροσβεστών.

Τρόμος!

Χιλιάδες είναι οι χρήστες του Twitter που ενημέρωναν μέσα από τους λογαριασμούς τους πως ο σεισμός έγινε αισθητός και στις πόλεις Περούτζια, Ρίμινι, ακόμη και στη Νάπολη.

 

 

Φωτό από rainews.itΦωτό από rainews.it

Δείτε στο χάρτη το ακριβές σημείο στο οποίο “χτύπησε” ο Εγκέλαδος.

 

 

“Ξύπνησαν” μνήμες!

Όπως προαναφέραμε, μόλις την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου του 2016, δύο σεισμοί είχαν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Ιταλία. Και αν στην εξίσωση βάλουμε και τον καταστροφικό σεισμό του Αυγούστου στο Αματρίτρε, που άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το ότι οι Ιταλοί έχουν τρομοκρατηθεί.

Ο πρώτος σεισμός της Τετάρτης έγινεστην κεντρική Ιταλία, εντάσεως 5,4 ρίχτερ, έγινε στις 19.11 (τοπική ώρα) με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα — που σημαίνει ότι ήταν επιφανειακός, με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός στη Ρώμη. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε.

Μόλις δυόμιση ώρες αργότερα, ακολούθησε νέος -πιο ισχυρός- σεισμός, έντασης 6,1 βαθμών ρίχτερ και με εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ακόμα μεγαλύτερος πανικός στους κατοίκους.

Δείτε ένα βίντεο που έχει τραβηχτεί μέσα σε ένα σπίτι

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / rt.com

newsit.gr