Τέλη Ιουλίου καταφτάνουν τα Windows 10 – Τα χαρακτηριστικά και η τιμή τους

windows-10-650-800x547

Είναι επίσημο: τα Windows 10 έρχονται στις 29 Ιουλίου ως δωρεάν αναβάθμιση στους χρήστες Windows 7 και Windows 8.1 (για ένα έτος). Το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία τις επόμενες εβδομάδες και θα κυκλοφορήσει σε 190 διαφορετικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία δηλώνει ότι το νέο λειτουργικό σύστημα σχεδιάστηκε έτσι ώστε οι εφαρμογές να έχουν παρόμοια αισθητική, τόσο στον επιτραπέζιο υπολογιστή όσο και στις φορητές συσκευές, ενώ θα ενσωματώνουν και την Cortana, την ψηφιακή βοηθό που αποτελεί την απάντηση της Microsoft στο Siri της Apple.

Τα Windows 10 θα φέρουν universal apps, Cortana, Microsoft Edge browser που αντικαθιστά Internet Explorer, Office 2016, ενσωματωμένο Xbox Live app και νέα multimedia apps, μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, τα ανανεωμένα Windows 10 θα έχουν καλύτερο Windows Store, Windows Hello login, continuum feature για αλλάζετε μεταξύ tablet και PC interfaces στα convertibles.

Η Microsoft έχει δηλώσει ότι σε αυτό το πρώιμο στάδιο, οι μόνες εκδόσεις των Windows 10 θα είναι διαθέσιμες για PC και tablet. Όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί θα κυκλοφορήσούν τους επόμενους μήνες.

Τα Windows 10 θα φτάσει στην αγορά σε επτά διαφορετικές εκδόσεις. Πιο αναλυτικά τα ονόματα των εκδόσεων θα είναι: Home, Mobile, Pro, Enterprise, Education, Mobile Enterprise, και IoT Core.

Όσο για τις τιμές τους δεν υπάρχει ακόμα κάτι επίσημο, αλλά σύμφωνα με τις ενδείξεις τα Windows 10 Home θα κοστίζουν περίπου 109 δολάρια (100 ευρώ) και τα Windows 10 Professional 149 δολάρια (137 ευρώ).

koolnews.gr