Τα νέα μοντέλα smart τηλεοράσεων στην CES Λας Βέγκας

 

Οι κατασκευαστές τηλεοράσεων τράβηξαν για άλλη μια φορά πάνω τους το ενδιαφέρον του κόσμου στην έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών (CES) στο Λας Βέγκας.

Κυριάρχησαν συσκευές 4Κ, ultra HD, πολύ λεπτές και πολύ μεγαλύτερες σε ίντσες. Πρώτη και καλύτερη η Samsung, που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο συγκεκριμένο τομέα.

«Εκτός από τις Smart τηλεοράσεις το 2016 θα έχουμε την πλατφόρμα SmartThings και το Internet των πραγμάτων. Δηλαδή η τηλεόρασή σας έχει τη δυνατότητα να συνδέεται και να αποτελεί μέρος ενός οικοσυστήματος συνδεόμενων συσκευών και εξαρτημάτων.

Η δική μας SUHD τηλεόραση περιλαμβάνει το δικό της smart hub, δηλαδή τον εγκέφαλο της πλατφόρμας SmartThings, που επιτρέπει να διαχειρίζεστε και να ελέγχετε τις έξυπνες συσκευές.

Όλες μας οι smart τηλεοράσεις το 2016 θα μπορούν να είναι διαχειριστές ή μέρος της αλυσίδας των έξυπνων συσκευών που έχουμε στο σπίτι μας» επισήμανε ο Τζέισον Μπάρατς, από την Samsung America.

Η κινεζική εταιρία LeTV παρουσίασε μια οθόνη 120 ιντσών, αλλά και ένα μικρότερο μοντέλο που έχει πάχος 3,9 χιλιοστά. Ο εκπρόσωπός της, Γουίλ Παρκ αναφέρει:

«Αυτή είναι η Max 65 Blade, η σούπερ λεπτή 3.9 χιλιοστά τηλεόραση, που παρουσιάσαμε χθες. Διαθέτει ένα σπονδυλωτό soundbar, όπου βρίσκεται ο εγκέφαλος της τηλεόρασης και χρησιμεύει για τη μελλοντική θωράκισή της. Μπορείτε να αναβαθμίσετε τις θύρες σας, το λειτουργικό σύστημα, τον επεξεργαστή, τη μνήμη RAM, απλά αλλάζοντας το soundbar και συνδέοντάς το με την τηλεόραση. Αυτό βοηθάει στο να διατηρούμε πολύ λεπτή την οθόνη.

Τα 3.9 χιλιοστά είναι ό,τι πιο λεπτό μπορούμε να έχουμε σήμερα».

Αλλά και η LG, βελτίωσε τις τηλεοράσεις της, όσον αφορά κυρίως την ποιότητα της εικόνας της. Ο Μάρτιν Βάλντεζ εξηγεί:

«Προσθέσαμε τέλεια HDR, δηλαδή τεχνολογία high dynamic range. Αυτό θα προσφέρει μια εικόνα τόσο ρεαλιστική, που θα αισθάνεστε ότι είστε μέρος της. Ό,τι βλέπετε, μοιάζει σαν να κοιτάτε έξω από το παράθυρό σας. Η φύση μπαίνει στο σπίτι σας».

Η συνδρομητική πλατφόρμα Netflix πρωταγωνιστεί στην ανάγκη που υπάρχει για περιεχόμενο, γι’ αυτό και λάνσαρε στις 6 Ιανουαρίου την υπηρεσία βίντεο μέσω ίντερνετ σε 130 νέες χώρες, κάτι που θα φέρει σύντομα εκατομμύρια νέους συνδρομητές. Ο Νιλ Χαντ από την Netflix υπογραμμίζει:

«Είμαστε χαρούμενοι που φέρνουμε το Netflix σε πάρα πολλές διαφορετικές συσκευές. Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την προσφορά μας που αφορά smart τηλεοράσεις.

Έχουμε αρκετές χιλιάδες διαφορετικά μοντέλα smart τηλεοράσεων που πουλήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σε όλο τον κόσμο. Άρα θα μπορούμε να διαθέσουμε το Netflix και την εφαρμογή του παγκοσμίως είτε σήμερα, είτε τις επόμενες μέρες και εβδομάδες».

Και η Panasonic προσπαθεί να διατηρήσει τις δυνάμεις της σ’ αυτό το εξαιρετικά ανταγωνιστικό τοπίο. Τι την ενδιαφέρει; Η Τζούλι Μπάουερ, πρόεδρος του τμήματος ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών της εταιρίας τονίζει:

«Δεν μας ενδιαφέρει να προσθέσουμε απλά ένα νέο στοιχείο που προσθέτει στην εμπειρία της τηλεθέασης. Σ’ αυτό που προσπαθήσαμε να απαντήσουμε φέτος ήταν στη σύγχυση που υπάρχει για το αν χρειάζεται να αγοράσει κάποιος μία 4Κ.

Μας ρωτούν συνεχώς γιατί δεν βγάζουμε plasma πλέον; Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν ότι πρέπει να φέρουμε πίσω τις τηλεοράσεις plasma».

Υπάρχουν δεκάδες νέα χαρακτηριστικά και ιδιότητες που έχουν τα καινούργια μοντέλα του 2016. Κάποια από αυτά δεν είναι για όλους.

«Ο ανταγωνισμός είναι ακόμη πολύ έντονος. Όλοι προσπαθούν να εξελιχθούν σ’ αυτό το χώρο και να αναπτύξουν τεχνολογίες το γρηγορότερο δυνατόν.

Ο κίνδυνος είναι ότι πολλές από τις καινοτομίες είναι πολύ πέρα από τις στάνταρ παροχές, τις οποίες έχεις ανάγκη για να μπορέσεις να πουλήσεις συσκευές.

Αυτές οι στάνταρ παροχές δίνουν την ασφάλεια στους καταναλωτές να προχωρήσουν σε μια αγορά» αναφέρει ο ειδικός αναλυτής, Πολ Γκρέι.

Οι πωλήσεις τηλεοράσεων χτυπούν τα τελευταία χρόνια διαρκή ρεκόρ, μετά την ύφεση που είχε παρατηρηθεί στις αρχές του 2000. Πρωταγωνίστριες των πωλήσεων είναι οι smart τηλεοράσεις.

ΠΗΓΗ: euronews.com