Τα «φαβορί» και τα «αουτσάιντερ» στην διαδοχή του ΠΑΣΟΚ

pasok

Φαβορί για τη θέση της προέδρου του κόμματος παραμένει η Φώφη Γεννηματά, γύρω από την οποία συσπειρώνονται πλέον πέραν από τους «γεννηματικούς», όπως ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Γείτονας, ο Μανώλης Όθωνας κ.α., πολλά στελέχη του μέχρι τούδε «βενιζελικού» μπλοκ. Μεταξύ αυτών, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο γραμματέας της Νεολαίας Παύλος Χρηστίδης, η Τόνια Αντωνίου, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Κώστας Πανταζής κ.α.

Στηνκούρσα της διαδοχής, μικρότερο είναι το ρεύμα του Ανδρέα Λοβέρδου, κυρίως λόγω της αποχώρησής του άλλοτε από το ΠΑΣΟΚ και της επιστροφής του αργότερα. Δεν είναι όμως αμελητέο. Καθότι μπορεί σε επίπεδο βουλευτών να στηρίζεται από τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και ίσως από τον Γιώργο Αρβανιτίδη, σε στελεχιακό επίπεδο όμως,διατηρεί υπολογίσιμο ρεύμα στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στελέχη της νέας γενιάς, όπως ο Αντώνης Σαουλίδης και ο Δημήτρης Βογανάτσης, φέρονται να υποστηρίζουν σθεναρά την υποψηφιότητα -εφόσον συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές συνέδρων- του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Και ο πρώην υπουργός άλλωστε στη νέα γενιά στοχεύει, αυτή θέλει να εκφράσει και αυτήν προσεγγίζει, μιλώντας για την ανάγκη μετασχηματισμού του ΠΑΣΟΚ σε ένα «νέο κόμμα».

Να επικυρώσει την υποψηφιότητά του προσπαθεί την ίδια ώρα ο Θανάσης Χειμωνάς, αναζητώντας τις απαιτούμενες ψήφους συνέδρων για αυτό τον σκοπό. Ο αντισυμβατικός συγγραφέας χρησιμοποιεί ως και το «δυνατό σημείο» του, το Facebook, όπου και ανάρτησε χθες το εξής κείμενο : «ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ! Οποίος επιθυμεί να υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας του Θ.Χ. (υπενθυμίζουμε πως ο υπογράφων οφείλει να έχει εκλεγεί σύνεδρος) πρέπει να στείλει ένα mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:thanassis28@gmail.com. Εκεί πρέπει να γράφει “Υπογράφω υπέρ της υποψηφιότητας του Θανάση Χειμωνά για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ”, το ονοματεπώνυμό, το πατρώνυμο και τον αριθμό ταυτότητάς του. Θου Χου needs you!»…

Στην πραγματικότητα όμως, τα πάντα είναι ρευστά. Οι υποψηφιότητες δεν έχουν ‘κλείσει’και το «παρών στις εξελίξεις» του Κώστα Σκανδαλίδη, κυρίως όμως η τελική απόφαση του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς.Ο κ.Ανδρουλάκης κρατά ως τώρα κλειστά τα χαρτιά του. Δεν είναι λίγοι όμως όσοι πιστεύουν πως αν θελήσει να θέσει υποψηφιότητα έστω και στο «παρά πέντε», είναι δυνατό να προκαλέσει σημαντικές …καραμπόλες. Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ άλλωστε,πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι φωνές που ζητούν ‘ανανέωση’ και πρόεδρο που θα ανήκει σε νεαρότερη ηλικία των εν πολλοίς «φθαρμένων» πρώην υπουργών.

matrix24.gr