Την απόσυρση των Νόμων που βλασφημούν την Ορθόδοξη Πίστη μας, ζητούν Αγιορείτες Πατέρες

SIASOS XRISTOS XIROMERONEWS 1

 

 

Την απόσυρση των Νόμων που βλασφημούν την Ορθόδοξη Πίστη μας, ζητούν Αγιορείτες Πατέρες.

 

«Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορα στον τόπο μας»                                                                                                  Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

 

 

 

       Η όμορφη Ελλάδα μας, η χώρα που δίδαξε πολιτισμό και γέννησε τη Δημοκρατία, τα τελευταία χρόνια ζει στο πνεύμα της νέας εποχής, της παγκοσμιοποίησης, με απλά λόγια μέρα με την ημέρα δεχόμαστε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί πολλαπλά χτυπήματα. Αγιορείτες Πατέρες πήραν την απόφασή τους να στείλουν,  επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Κυβέρνηση, τους 300 Εθνοπατέρες μας, την Ιερά Σύνοδο και αλλού.

       Οι Αγιορείτες, σε μια πολυσέλιδη επιστολή τους, εκφράζουν τη θλίψη τους για όσα τελευταία διαδραματίζονται στη Πατρίδα μας, την οργή τους για κάθε ανήθικο και ανθελληνικό νόμο που ψηφίζεται με σατανική πονηριά και υποκρισία από τη Βουλή των Ελλήνων, από τους 300 Εθνοπατέρες, και στόχο έχει να αποχριστιανοποιήση, να εκφυλίσει, να διαφθείρει ηθικά, πνευματικά και εθνικά την Πατρίδα μας, την Εκκλησία μας, την ελληνική οικογένεια.

        Νόμοι όπως , η αποποινικοποίηση της μοιχείας, πολιτικός γάμος, αυτόματο διαζύγιο, εκτρώσεις, ανεξέλεγκτη εισροή  μωαμεθανών στη Χώρα μας και τελευταία, παραμονές των εορτών των Χριστουγέννων, τον κατάπτυστο νόμο για την ελεύθερη συμβίωση, ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Με το νόμο αυτόν έχουμε πλήρη διαστροφή της ανθρώπινης φύσης και όπως προφητικά μας λέει ο Πατρο-Κοσμάς:  «Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορα στον τόπο μας».

        Στην ίδια επιστολή οι Αγιορείτες αναφέρονται και για την στάση της Ιεράς Συνόδου λέγοντας: «… Η μοναχική και αγιορείτικη συνείδησή μας ουδέποτε θα αποδεχθεί αυτήν την στάση σας. Εσείς, έχετε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη από τους πολιτικούς. Ο Χριστός μας και η Εκκλησία βλασφημείται και προσβάλλεται δια των χυδαίων νόμων, και εσείς αρκεσθήκατε μόνον σε κάποια κείμενα διαμαρτυρίας… Η Εκκλησία ως πνευματικό νοσοκομείο θεραπεύει τον ασθενή αμαρτωλό, αλλά καυτηριάζει, και τέλος αν δεν θεραπεύεται, αποκόπτει την γάγγραινα για να μη μεταδοθεί και προς τα υγιή μέλη της, το καρκίνωμα της αμαρτίας…». Ένας γέροντας, μέσα από την επιστολή αυτή, θέλει να μας δείξει πόσο θλιμμένος είναι για όλους τους βουλευτές που ψηφίζουν τέτοιους νόμους, λέει ότι, όλοι αυτοί διαχρονικά κάνουν μεγάλο κακό στην Πατρίδα μας είναι χειρότεροι από τον Φαραώ, τον Ηρώδη και άλλους διώκτες, των χριστιανών,  της εκκλησίας μας.

        Πρόσφατα, σε ησυχαστήριο του νομού μας στην κοπή της πίτας, βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου, τη μια μέρα δήλωνε μετανιωμένος που ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης ζητώντας συγνώμη και την άλλη είπε ότι ήταν μια ρύθμιση που προάγει τις ατομικές ελευθερίες. Η εκκλησία θα πρέπει άμεσα να καταφέρει να συσπειρώσει τους πιστούς και αν χρειαστεί να έρθει σε ρήξη με το σαθρό πολιτικό κατεστημένο της εποχής μας.

Να λάβει ως συνέχεια τους αγώνες της εκκλησίας μας, με τις δύο λαοσυνάξεις  του έτους 2000 που τότε ξεσηκώθηκε όλος ο λαός κατά της κατάργησης του Χ.Ο. από τις ταυτότητές του, με μπροστάρη στον πανεθνικό ξεσηκωμό, τον μακαριστό Χριστόδουλο που προσυπέγραφε την υπεράνθρωπη προσπάθεια του Ελληνικού λαού  την εποχή εκείνη και που αγωνίστηκε με χριστιανική πίστη, γενναιότητα και ηρωισμό, θεμελίωσε την ελπίδα της νίκης.  Του οφείλουμε περισσή ευλάβεια και δέος στην ιερή του μνήμη. Ο Ελληνικός λαός ζητά δικαιοσύνη, αλήθεια, χρηστή διαχείριση, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

  

Γράφει ο Καθηγητής Χρήστος Γερ. Σιάσος