Την Τετάρτη η οριστική απόφαση για τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας

periferioko 2

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην Πάτρα θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά την συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Όπως τονίζει ο κ. Κατσιφάρας, «έχοντας πάντα υπόψιν μας την απόφαση στις 22 Απριλίου του Περιφερειακού Συμβουλίου για την επιχειρούμενη με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δέσμευση των διαθεσίμων οικονομικών, την κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της ΠΝΠ και τη συνάντηση που είχαμε και οι δεκατρείς Περιφερειάρχες της χώρας με τον πρωθυπουργό και τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις που δόθηκαν από την πλευρά του για τον προσωρινό χαρακτήρα του μέτρου, πλέον η απόφαση είναι στα «χέρια» των Περιφερειακών Συμβούλων της Δυτικής Ελλάδας και το Σώμα είναι αρμόδιο για να αποφασίσει».
Για αυτό το λόγο στην πρόσκληση που απέστειλε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, η ενημέρωση – απόφαση για μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα Ελλάδας, είναι πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, ενώ εκτός των υπολοίπων θα υπάρξει και ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμών για τον μελιταίο πυρετό στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και άλλα υπηρεσιακά ζητήματα.
Η 9η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 και ώρα 15.00΄ στην Πάτρα, στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50).