Τι είπε ο Φ.Κωστούλας.Στα δύο η Super League για την κεντρική χορηγία του ΟΠΑΠ

Στα δύο κόπηκε η Super League λόγω της κεντρικής χορηγίας του ΟΠΑΠ, αφού στην ψηφοφορία που έγινε στο Δ.Σ. της Πέμπτης (10/09) φάνηκε ότι οι μισές ομάδες είτε έχουν συμφωνήσει με τον ΟΠΑΠ για διαφήμιση στη φανέλα είτε είναι υπέρ της πρότασης του οργανισμού, η οποία δεν μπορούσε να περάσει από την στιγμή που η κεντρική χορηγία περιείχε ρήτρα αποκλεισμού διαφήμισης από οποιαδήποτε άλλη ανταγωνιστική εταιρεία.

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με άλλη στοιχηματική εταιρεία, δεν μπορούσε να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για το θέμα.

Κατά τη διάρκεια του ΔΣ ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φ. Κωστούλας, πρότεινε στους εκπροσώπους των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Βέροια να δεχθούν τον όρο του ΟΠΑΠ περί μη διαφήμισης ανταγωνιστικής εταιρείας στη φανέλα τους. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γ. Σπανός, σε τετ α τετ που είχε με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Γ. Βρέντζο.

Σε ψηφοφορία μπήκαν δύο θέματα. Το πρώτο ήταν η πρόταση της εταιρείας Stoiximan που προσφέρει 1.750 εκaτ. ευρώ ετησίως για την κεντρική χορηγία. Όμως, όλες οι ομάδες απέρριψαν την πρόταση.

Η δεύτερη ψηφοφορία έγινε σχετικά με την πρόταση του ΟΠΑΠ. Το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο. Υπέρ της πρόταση του ΟΠΑΠ ψήφισαν οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ηρακλής, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη. Κατά ψήφισαν οι ΠΑΕ Καλλονή, Λεβαδειακός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, Αστέρας, Βέροια και ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός απείχε απ’ την ψηφοφορία, ενώ ο Πλατανιάς απουσίαζε. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας παρότι δεν έχει καμία δεσμευτική ισχύ δείχνει ότι ο συνεταιρισμός έχει κοπεί στα δύο αφού οι μισές ομάδες φέρονται να έχουν συμφωνήσει με τον ΟΠΑΠ για διαφήμιση στη φανέλα τους.

Τελικά η πλειοψηφία αποφάσισε “να προβεί σε δημόσια πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος για την Κεντρική Ανταποδοτική Χορηγία του Πρωταθλήματος, με όρους που θα αποσαφηνιστούν εντός των επόμενων ημερών”.

Πάντως, ο πρόεδρος του Ατρόμητου “προετοίμασε” τους υπόλοιπους λέγοντας ότι θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για μα καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα του συνεταιρισμού.

Πηγή: soccerplus.gr