Τι ψάχνουν στον Παναιτωλικό από τον… Αϊ Βασίλη!

Τι ψάχνουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ από τον... Αϊ Βασίλη!

Τον Γενάρη οι μεταγραφές είναι «δύσκολες» και για αυτό οι περισσότερες ομάδες κάνουν «μετρημένες» κινήσεις.
Όμως όλες της Σούπερ Λιγκ από λίγο εώς πολύ… κάτι θέλουν. Και θα το αποκτήσουν. Ας δούμε επιγραμματικά τις θέσεις που έχουν ήδη ενισχυθεί οι «μικρομεσαίοι» ή όπου αναμένεται να προχωρήσουν σε προσθήκες.
ΑΕΛ: Αρκετές αλλαγές θα γίνουν τον Γενάρη στο ρόστερ. Ηδη έχουν έρθει οι Θεοδωρόπουλος (πορτιέρο), Τικίτο (στόπερ), Γκαγιέχο (χαφ), ενώ απομένει η ανακοίνωση για τον φορ Ικαούκιενς. Απομένει ένα «δεκάρι» και υπό προϋποθέσεις επιπλέον ένας αμυντικός.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θα προχωρήσει σε τουλάχιστον τέσσερις προσθήκες. Ο στόπερ Σελίν ανακοινώθηκε, για τον φορ Μανιά απομένουν τα τυπικά, ενώ από εκεί και πέρα ενδέχεται να πάρει έναν εξτρέμ (π.χ. Μεληκιώτης) και ακόμη έναν αμυντικό που να μπορεί όμως να παίξει και στόπερ και «εξαρο-οκτάρι».
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Για μίνιμουμ τρεις μεταγραφές φαίνεται πως θα κινηθεί ο Ατρόμητος τον Γενάρη. Οι Κυριακίδης (χαφ) και Πλατέλλας (εξτρέμ) δείχνουν να είναι πολύ κοντά, ενώ απομένει «ανοικτό» το θέμα ενός ακόμη φορ. Με σκοπό να πλαισιώσει τον Λε Ταλέκ.
ΒΕΡΟΙΑ: Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν ανάλογα με τον αριθμό των παικτών που θα αποχωρήσουν. Αν φύγουν μόνο όσοι έχει προαναγγελθεί, τότε θα κινηθεί για την απόκτηση μίνιμουμ ενός στόπερ, ενός μπακ και ενός μεσοεπιθετικού. Αλλά τα πάντα είναι «ρευστά».
ΗΡΑΚΛΗΣ: Από την στιγμή που δεν έχει «κλειδώσει» η παραμονή όλων των παικτών, δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για το πόσοι και σε ποιες θέσεις θα αποκτηθούν. Με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι «σίγουρη» η προσθήκη ενός «εξαρο-οκταριού» και ενός περιφερειακού φορ.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Από την στιγμή που ο Τουράμ αναμένεται να μείνει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν, το «βάρος» πέφτει για έναν φορ ακόμα ώστε να υπάρχει μία επιπλέον λύση (π.χ. Καπετάνος) και για ένα «εξάρι».
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Αρκετές προσθήκες αναμένονται τον Γενάρη στον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί φαίνεται πως θα κινηθούν για αριστερό μπακ, «εξαρο-οκτάρι», μεσοεπιθετικό (π.χ. Στόιτσεφ) και υπό προϋποθέσεις έναν πορτιέρο.
ΞΑΝΘΗ: Ελάχιστα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν στην Ξάνθη, εκτός και αν υπάρξει κάποια πώληση παίκτη. Υπό τις τωρινές συνθήκες ενδέχεται να γίνει κίνηση για ένα ποιοτικό χαφ (π.χ. Σανμαρτεάν).
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Δεδομένη θεωρείται η ενίσχυση στην τριάδα πίσω  από τον φορ, με έναν ίσως και δύο παίκτες. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποκτηθεί και στράικερ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Εχει ήδη προχωρήσει σε δύο προσθήκες, τον Πλιάτσικα (δεξί μπακ) και τον Ταπόκο («εξάρι»). Ισως πάει για εξτρέμ, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν αν αποχωρήσει τον Γενάρη ο Ανσαριφάρντ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: «Μετρημένες» κινήσεις αναμένονται από τον ΠΑΣ. Ως μόνη «σίγουρη» φαντάζει η απόκτηση ενός «οκταριού», ώστε να υπάρχει ακόμη μία λύση στον άξονα.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Δεδομένη θεωρείται η απόκτηση ενός φορ (π.χ. Περόνε), ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στα Χανιά και ο Μαραγκός για επιπλέον μία λύση στην άμυνα. Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν αν έρθει πρόταση για κάποιον παίκτη (π.χ. Γκνιάτιτς).

gazzetta.gr