Τι capital controls, τι grexit, τι μνημόνια, δεν υπάρχουν στα Βλυζιανά Ξηρομέρου στο πανηγύρι με τον Βελισσάρη(φωτο)

 
   Κυριολεκτικά βούλιαξαν τα Βλυζιανά Ξηρομέρου, από κόσμο, στο πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο βράδυ, 1 Αυγούστου 2015, από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογος Βλυζιανών «Γεώργιος Καραισκάκης».       Η εμφάνιση του Γιώργο Βελισσάρη κα της Γιώτας Γρίβα ξεσήκωσαν τα κόσμο και ξεσάλωσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ο Χρήστος Μπόνης ήταν εκεί και σχολιάζει:
      Τι capital controls, τι grexit, τι μνημόνια, τι Μέρκελ και Σόιμπλε, τι οικονομική κρίση… Αυτά δεν υπάρχουν στο χωριό Βλυζιανά Ξηρομέρου. 
      Λέξεις άγνωστες στους εκατοντάδες κατοίκους του ομώνυμου χωριού αλλά και των παραπλήσιων όταν τους ρωτούσες στην χθεσινοβραδινή πανήγυρη… κάτω από τους ήχους της ορχήστρας με τους καλλιτέχνες επί σκηνής να τραγουδούν παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, η παγωμένη μπύρα αλλά και το ουίσκι να δροσίζουν τους θαμώνες που βρίσκονταν σε έκσταση, η βραδιά κύλησε «ανομολόγητα» και γρήγορα………..

 
     Η ψημένη προβατίνα σε συνδυασμό με τα αναψυκτικά έφεραν τους καταναλωτές σε κέφι και δεν άργησε το γλέντι να αρχίσει. ΟΙ σερβιτόροι του πολιτιστικού συλλόγου Βλυζιανών δεν προλάβαιναν να τροφοδοτούν τα τραπέζια με μπύρα για να σβήσουν την δίψα των υποψήφιων χορευτών που προσπαθούσαν μάταια να αδειάσει λίγος χώρος στην μικρή πίστα για να έρθει η σειρά τους.
      Το κέφι έφτασε στο αποκορύφωμα όταν ο γνωστός απο διάφορες τέτοιου είδους εκδηλώσεις Γιώργος Βελισσάρης ανέβηκε στην σκηνή.  Ούτε ο Μάικλ ΤΖΑΚΣΟΝ να ήταν δεν είχε βγάλει τόσες σελφι φωτο .. 
        H σαμπάνια (τα χαρτοκιβώτια εννοώ) πηγαινοέρχονταν το ένα πίσω από το άλλο, εικόνες που μπορούν να συγκριθούν μόνο με τους αγώνες μαραθωνίου στην Αθήνα όπου οι διοργανωτές προσπαθούν να τροφοδοτήσουν με νερό τους αθλητές για να σβήσουν την δίψα.. 
      Εκμεταλλευόμενος αυτή την δίψα για κέρασμα από τους θαυμαστές του, το«ίνδαλμα» Γιώργος Βελισσάρης προσπαθούσε μέσα από τα σχόλια που έκανε στο κενό που παρεμβάλλονταν στους στίχους κάθε τραγουδιού να τουςεμψυχώσει και να τους δείξει την αγάπη του κρατώντας ένα ποτήρι σαμπάνια στο χερι παράλληλα δε με το τσιγάρο.. 
      Ομολογώ ότι πρώτη φορά έχω δει τέτοια εικόνα, καλλιτέχνης  να καπνίζει στο πάλκο. Εικόνα που μπορείς να συναντήσεις μόνο στην εποχή των χασικλήδων και του ρεμπέτικου στην απαγορευμένη εποχή της δικτατορίας. 
     Συνεπικουρούμενος από την ομολογουμένως εξαίσια καλλιτέχνη Γιώτα Γρίβα που είχε δώσει πριν αλλά και στην συνέχεια διαφορετική νότα στο πρόγραμμα , έφτασε μέχρι τις 5 το πρωί όποτε διαλύθηκαν αναγκαστικά λόγω μέθης κόπωσης και έλλειψης ρεπερτορίου.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ”http://xiromeronews.blogspot.gr/ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μπόνης