Το ακούσαμε κ’ αυτό: Άλλαξε 4 νοσοκομεία για να βρει κρεβάτι σε ΜΕΘ !

meth (1)

Σε επικίνδυνη ταλαιπωρία υποβάλλονται συχνά ασθενείς από την Ιεράπετρα με επείγουσα ανάγκη νοσηλείας σε μια εντατική μονάδα.
Είναι χαρακτηριστικά 2 παραδείγματα ασθενών από την Ιεράπετρα μέσα σε μια μόλις  εβδομάδα που χρειάστηκε να μεταφερθούν ακόμη και δυο Νομούς παραπέρα για να βρουν ένα κρεβάτι για εντατική νοσηλεία!
Τα πράγματα όμως και στη διαδικασία τους δεν είναι τόσο απλά. Ο ασθενής με εγκεφαλικό της περασμένης Πέμπτης ξεκίνησε διασωληνομένος με ασθενοφόρο και με δύο γιατρούς, έναν καρδιολόγο και έναν αναισθησιολόγο, όχι για το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, αλλά για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Μετά από την αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε εκεί, δεν έκανε εισαγωγή στη ΜΕΘ του νοσοκομείο στον Αγ.Νικόλαο, αλλά το περιστατικό μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο και αφού πέρασε και από τα δύο Νοσοκομεία(Βενιζέλειο και ΠΑ.Γ.Ν.Η), κατέληξε στο Νοσοκομείο τού Ρεθύμνου! Υποβλήθηκε δηλαδή ο ασθενής, αλλά και οι τρεις εργαζόμενοι στην υγεία, σε μια τετράωρη ταλαιπωρία επικίνδυνης για την υγεία του μετακίνησης, για να βρει κενό κρεβάτι  σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!

Ακόμη και αν πάρουμε ως δεδομένο, το οποίο κρίνεται υπερβολικό , ότι για να βρεθεί κλίνη σε ΜΕΘ πρέπει πολλές φορές ο ασθενής με τους συνοδούς να περάσουν δυο Νομούς, είναι απορίας άξιον γιατί το  ζήτημα δε μπορεί να λυθεί με ένα και μόνο τηλεφώνημα αλλά ο ασθενής πρέπει να επισκέπτεται το κάθε Νοσοκομείο…πόρτα-πόρτα με κίνδυνο τη ζωή του!

cretalive.gr