Το «ΕΛΛΗΝΙΣ» είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους δημότες

Εμφάνιση DSC_0110.JPG

Εμφάνιση DSC_0112.JPG

Παρά την απογευματινή βροχή, αρκετοί φίλοι του σινεμά τίμησαν με την παρουσία τους την επίσημη έναρξη του  Δημοτικού Κινηματογράφου «ΕΛΛΗΝΙΣ» τη Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015.

Ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου  στη  συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, με αφορμή την έναρξη του θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, τόνισε ότι η απάντηση στην οικονομική, ηθική και αξιακή κρίση, θα έρθει μόνο μέσα από τον πολιτισμό  και απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής  στους Αγρινιώτες, αναφέροντας « Το «ΕΛΛΗΝΙΣ»  δίνει  ένα γοητευτικό αέρα στην ψυχαγωγία και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το κοινό της πόλης».

Ο κος Παπαναστασίου, έκαμε ιδιαίτερη αναφορά σε όσους με τις ενέργειες τους στο παρελθόν κατάφεραν το ακίνητο αυτό να περιέλθει στη δικαιοδοσία του δήμου Αγρινίου και να διατηρηθεί ο χώρος «ζωντανός» τα 33 τελευταία χρόνια «Θα πρέπει να μνημονεύουμε κάποιους ανθρώπους που κατάφεραν να διαφυλάξουν αυτό το ακίνητο, όπως ο Στέλιος Τσιτσιμελής αλλά και τα μέλη  της ομάδας φίλων του κινηματογράφου. Μέλημά μας είναι να διατηρήσουμε το χώρο αυτό, να τον προσέξουμε και να τον παραδώσουμε έχοντας προσθέσει κάτι παραπάνω από αυτά που παραλάβαμε. Οι  κινηματογραφικές μηχανές προβολής που σώζονται από τη δεκαετία του 1950, αλλά και το αρχειακό υλικό  θα εκτεθεί σε εκδήλωση που προγραμματίζουμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Η  Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Μαρία Παπαγεωργίου , αναφέρθηκε στις εργασίες συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν στο Κινηματογράφο και ευχαρίστησε θερμά όλους τους εργαζόμενους και συνεργάτες του Δήμου.

Στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου  παραβρέθηκε  και ο σκηνοθέτης συγγραφέας και ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος όπου αμέσως μετά έγινε και η  προβολή της ταινίας του  «Οι Ιππείς της Πύλλου» .

Σημειώνεται ότι έχει τυπωθεί καλαίσθητο έντυπο το οποίο θα διανεμηθεί σε δημοτικούς και δημόσιους χώρους, προκειμένου να ενημερωθούν  οι πολίτες . για τις προβολές των ταινιών, που καλύπτουν όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις, για σινεφίλ και όχι μόνο.

Επίσης, το πρόγραμμα αναρτήθηκε  στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου: cityofagrinio.gr και agriniopolitismos.gr