Το μικρότερο και πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο (εικόνες)

imagehandler_3_81

Λίγο έξω από της ακτές της Κολομβίας, βρίσκεται μια μικρή κουκκίδα στον χάρτη, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το μικρό νησάκι Santa Cruz del Islote ανακαλύφθηκε από ψαράδες πριν 150 χρόνια και κατοικήθηκε αμέσως λόγω μιας ιδιαιτερότητας που έχει: δεν υπάρχουν κουνούπια πάνω στο νησί, πράγμα σπάνιο για την περιοχή.

Στα χρόνια που πέρασαν, στριμώχτηκαν πάνω σ’ αυτή την ελάχιστη γη πάνω από 90 σπίτια, δύο καταστήματα, ένα σχολείο, και ένας αριθμός κατοίκων που φθάνει τους 1.200 σήμερα. Αριθμός που καθιστά το μικρό αυτό νησί το πιο πυκνοκατοικημένο στον κόσμο, τρεις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από το Μαχνάταν.

Η ζωή στο νησί όπως λένε οι κάτοικοί του είναι ήρεμη χωρίς καθόλου εγκληματικότητα. Αν και μοιάζει με παράδεισο εκ πρώτης όψεως, στην πράξη η απουσία γιατρού ή η ύπαρξη ηλεκτρικού ρεύματος για μόνο πέντε ώρες την ημέρα κάνουν την ζωή των κατοίκων μάλλον δύσκολη. Ενώ και το δίωρο ταξίδι από την κοντινότερη πόλη της ηπειρωτικής Κολομβίας κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Όμως παρ’ όλα αυτά, οι κάτοικοι του μικρού νησιού δεν δείχνουν να δυσανασχετούν και απολαμβάνουν τη ζωή πάνω στο νησί τους. Έστω και αν είναι αναγκασμένοι να ζουν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο.

protothema.gr