Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου για το ασφαλιστικό

3fad0425-1f99-4cc1-8f15-167f60d464d3

 

 

Στην έκδοση ψηφίσματος για το ασφαλιστικό προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στη συνεδρίασή του την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016.

 

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

 

«Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών και όλων των επαγγελματιών για το ασφαλιστικό. Οι παρεμβάσεις που προωθούνται από την κυβέρνηση με σύμφωνη γνώμη της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά αποτελειώνουν  κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης.

Προφασίζονται την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού αλλά κρύβουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με τη δουλειά τους, τις εισφορές τους, τη φορολόγησή τους το ασφαλιστικό και μάλιστα ακριβά.

 

Κρύβουν ότι κυβερνήσεις και μεγάλο κεφάλαιο έχουν διαχρονικά «στεγνώσει» τα ασφαλιστικά ταμεία. Πάνω από 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ € είναι οι οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, οι ζημιές από το παίξιμο των αποθεματικών στο χρηματιστήριο, το «κούρεμα» του PSI. Η  πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στοίχισε 1,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ €.

 

Να ποιοι να πληρώσουν για το ασφαλιστικό.

 

Επειδή το ασφαλιστικό μας αφορά όλους από τα λαϊκά στρώματα, είναι και ώρα ευθύνης για όλους μας.

 

Το Δ.Σ. δηλώνει ότι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης για όλους και την αποκατάσταση των παροχών σε υγεία-πρόνοια-σύνταξη στα επίπεδα του 2009».