Το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα χρησιμοποιεί smartphones μέχρι το 2020

imagehandler_73

Η κίνηση δεδομένων από smartphones αναμένεται να αυξηθεί δέκα φορές, κυρίως λόγω τις προτίμησης των χρηστών προς τις υπηρεσίες προβολής βίντεο.

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας μέσω smartphones θα υπερδιπλασιαστούν, φτάνοντας τα 6,1 δισεκατομμύρια, το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα χρησιμοποιεί smartphones και το 90% θα καλύπτεται από ευρυζωνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Τα συμπεράσματα αυτά περιλαμβάνονται στην τελευταία έκδοση του Ericsson Mobility Report.

Η ανάπτυξη στις ώριμες αγορές προέρχεται από έναν αυξανόμενο αριθμό συσκευών ανά άτομο. Στις αναπτυσσόμενες περιοχές, προέρχεται από ένα κύμα νέων συνδρομητών, καθώς τα smartphones γίνονται πιο προσιτά. Σχεδόν το 80% των συνδρομών smartphone μέχρι το τέλος του 2020 θα προέρχονται από την περιοχή Ασίας Ειρηνικού, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η συνεχής άνοδος των smartphones προκαλεί ταχεία αύξηση στη χρήση δεδομένων. Η κίνηση δεδομένων από smartphones αναμένεται να αυξηθεί δέκα φορές μέχρι το 2020, όταν το 80% του συνόλου της κίνησης δεδομένων κινητών επικοινωνιών θα προέρχεται από έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Η μέση μηνιαία χρήση δεδομένων ανά smartphone στη Βόρεια Αμερική θα αυξηθεί από 2,4 Gb που είναι σήμερα στα 14 Gb μέχρι το 2020.

Κάθε χρόνο μέχρι το 2020, η κίνηση δεδομένων βίντεο μέσω κινητού τηλεφώνου θα αυξάνεται κατά το εντυπωσιακό 55% το χρόνο και θα αποτελεί περίπου το 60% του συνόλου της κίνησης δεδομένων mobile επικοινωνιών μέχρι το τέλος της εν λόγω περιόδου. Η ανάπτυξη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προτίμηση των χρηστών προς τις υπηρεσίες video streaming και την αυξανόμενη επικράτηση του βίντεο στο online περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων ειδήσεων και διαφημίσεων

Παρατηρώντας την κατανάλωση δεδομένων στις προηγμένες αγορές, τα ευρήματα δείχνουν πως ένα σημαντικό ποσοστό της κίνησης προέρχεται από ένα περιορισμένο αριθμό συνδρομητών. Αυτοί οι συχνοί χρήστες δεδομένων αντιπροσωπεύουν το 10% του συνόλου, αλλά παράγουν το 55% της συνολικής κίνησης. Το βίντεο είναι κυρίαρχο ανάμεσα στους συχνούς χρήστες, οι οποίοι συνήθως παρακολουθούν περίπου μία ώρα βίντεο ανά ημέρα, το οποίο είναι 20 φορές περισσότερο από τον μέσο χρήστη.

protothema.gr