Το Facebook μεταφράζει καθημερινά 200 εκατ. γραμμές

Το Facebook έχει φτάσει να έχει περίπου 1,6 δισεκατομμύρια χρήστες σε κάθε σημείο του πλανήτη και για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία επικοινωνίας χρησιμοποιεί εργαλεία μετάφρασης που εξελίσσονται συνεχώς. Ο διευθυντής του συγκεκριμένου τμήματος του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου του κόσμου, Alan Parker, δήλωσε ότι η πρόοδος του συστήματος του Facebook είναι συνεχής. Σύμφωνα με το engadget, μεταφράζονται αυτόματα 200 εκατ. γραμμές καθημερινά για 800 εκατομμύρια ανθρώπους, σε 40 γλώσσες!

Ο Alan Parker επισημαίνει πως το Facebook καταλαβαίνει περισσότερες από 40 γλώσσες και διαλέκτους και πλέον καταλαβαίνει και το «ευρύτερο περιεχόμενο». Αν για παράδειγμα η υπηρεσία μετάφρασης αντιληφθεί ότι ζητούνται πληροφορίες για ξενοδοχεία στο Παρίσι τότε μπορεί να προωθήσει την προβολή της ανάρτησης στους φίλους του χρήστη που ζουν στη Γαλλία.

Επιπλέον ο Alan Parker δηλώνει σχετικά με την ομάδα μετάφρασης ότι στόχος είναι η αφαίρεση της γλώσσας ως εμπόδιο για να γίνει ο κόσμος περισσότερο ανοιχτός και συνδεδεμένος.