Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Σε πνιγμό αποδίδεται ο θάνατος του Βασίλη.Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

 

 

 

Φρικτό θάνατο από πνιγμό είχε ο 35χρονος Βασίλης Γρατσάνης, ο οποίος βρέθηκε να φορά τη ζώνη ασφαλείας μέσα στο μαύρο Toyota το οποίο κατέληξε αναποδογυρισμένο μέσα σε αρδευτικό κανάλι σε χωριό του Μεσολογγίου. Δίπλα στον άτυχο Βασίλη ο φίλος του Γιάννης Κορδόσης, ο οποίος επίσης αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Έπειτα από σχεδόν τρεις ημέρες ερευνών, το θρίλερ με την εξαφάνιση των δύο νέων από την Αιτωλοακαρνανία είχε το χειρότερο δυνατό τέλος. Ο 35χρονος Βασίλης και ο 4χρονος Γιάννης εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους το οποίο βρέθηκε αναποδογυρισμένο σε αρδευτικό κανάλι.

Περίπου στις 16:30 το απόγευμα της Δευτέρας η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα ξεκίνησε τη νεκροψία-νεκροτομή στον Βασίλη Γρατσάνη. Όπως αποφάνθηκε η ιατροδικαστής, ο θάνατος του Βασίλη οφείλεται σε πνιγμό, ενώ ο άτυχος νέος είχε εκχυμώσεις στα γόνατα και στις κνήμες.

Η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του Γιάννη Κορδόση θα ξεκινήσει περίπου στις 19:00 το απόγευμα.

Το όχημα εντοπίστηκε από περαστικό 

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο άντρες εντοπίστηκε σε βάθους δύο μέτρων αρδευτικό κανάλι του Αχελώου, δίπλα στο δρόμο, λίγο έξω από το χωριό Κατοχή, από έναν περαστικό που το είδε μέσα στο κανάλι.

Λίγο μετά μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τα άψυχα κορμιά των δύο φίλων, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορορίες ήταν δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας. Στη συνέχεια η Πυροσβεστική απλά ολοκλήρωσε την επιχείρηση της ανάσυρσης του οχήματος. Μέσα στο αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν και τα δύο πτώματα των αντρών, ενώ λίγα λεπτά μετά την μία το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης.

Ωστόσο, πολλά είναι τα ερωτηματικά που βασανίζουν τους συγγενείς και τους φίλους των δύο ανδρών.

Κρίσιμα ερωτήματα 

Το πρώτο έχει να κάνει με το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο. Το αρδευτικό κανάλι ήταν πολύ κοντά σε σπίτια και προκαλεί εντύπωση πώς πέρασαν τόσες μέρες για να το ανακαλύψουν.

Στο σημείο που φαίνεται να βγήκε το αυτοκίνητο από το δρόμο ήταν μια ευθεία και σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχει κάποιο ίχνος που να προδίδει, τουλάχιστον με την πρώτη ματιά, τροχαίο ατύχημα.

Στοιχεία όπως το πώς έχασαν τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε ένα σημείο που δεν κρίνεται επικίνδυνο (ο δρόμος στο σημείο εκείνο δεν έχει στροφές – είναι ευθεία) και πώς βρέθηκαν να πέφτουν μέσα στο αρδευτικό κανάλι, θα κληθεί να ερευνήσει η Αστυνομία.

Ένα δεύτερο ερώτημα είναι το πώς οι κάτοικοι των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο, δεν άκουσαν τίποτα από την πρόσκρουση και την πτώση του αυτοκινήτου στο κανάλι.

Τέλος, θεωρείται σίγουρο πως θα υπάρξει από πλευράς των Αρχών και μια μηχανολογική εξέταση του αυτοκινήτου, για να διαπιστωθεί αν η πτώση στο κανάλι οφείλεται σε οδηγικό λάθος ή αν κάποιο αιφνίδιο μηχανικό πρόβλημα έγινε αιτία ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο και το όχημα να καταλήξει στο βάθους δύο μέτρων κανάλι.

«Πάει ο γιος μου ο ακριβός, το παιδί μου χάθηκε, δεν έχω πια ζωή»
, ήταν τα συγκλονιστικά λόγια της τραγικής μάνας ενός εκ των δύο άτυχων αντρών, στο protothema.gr.

«Δε μπορούσε να υπάρχει χειρότερη εξέλιξη δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύθηκαν… Κρίμα, έχασα τους φίλους μου. Εδώ στο χωριό επικρατεί θλίψη. Ηταν υπέροχα παιδιά, δεν είχαν ποτέ δημιουργήσει πρόβλημα, κοιτούσαν μόνο τη δουλειά τους, είχαν όνειρα να φτιάξουν τη ζωή τους, να κάνουν οικογένεια… Τίποτα όμως δε θα συμβεί αφού χάθηκαν από τη ζωή. Η μάνα του Βασίλη είναι σε κατάσταση σοκ, έχασε τις αισθήσεις της όταν της είπαν τα δυσάρεστα νέα ήλπιζε σε ένα θαύμα μέχρι πριν λίγο αλλά δυστυχώς τα παιδιά είναι νεκρά», είπε ο στενός τους φίλος Αποστολης, στο protothema.gr.http://www.protothema.gr/