Τσίπρας: Ξεμπερδεύουμε με τη διαπλοκή και τη διαφθορά

 

Σε επιβεβαίωση των πληροφοριών πως η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα αποτελείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του από το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου γι’ αυτή τη μεγάλη και καθαρή νίκη. Είναι μια νίκη του λαού. Δώσαμε μια σκληρή μάχη και αισθάνομαι δικαιωμένος. Ο λαός έδωσε μια καθαρή εντολή για να παλέψουμε μέσα και έξω από τη χώρα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Ο ελληνικός λαός έδωσε καθαρή εντολή να ξεμπερδεύουμε με όσα μας κρατάνε κολλημένους στο χθες. Να βάλουμε μπροστά το δίκιο του λαού μας. Η σημαία η ελληνική θα κυματίζει όχι μόνο στις πλατείες της Ελλάδας, αλλά και σε αυτές της Ευρώπης. Τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε μαζί για μια 4ετία. Θέλω να ευχαριστήσω τους νέους και τις νέες, τους ανθρώπους από τις λαϊκές γειτονίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει

Έχουμε λαϊκούς δεσμούς με τα λαϊκά στρώματα. Έχουμε μπροστά μας δυσκολίες, αλλά έχουμε και στέρεο έδαφος. Έχουμε προοπτική. Η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μέσα από αγώνα και σχέδιο. Να έχει κοινωνικό πρόσημο μέσα από την κατανομή του πλούτου.

Να ξεμπερδέψουμε με τη διαπλοκή και τη διαφθορά που τόσα χρόνια κυβερνούσε τον τόπο. Θα κριθούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Από αύριο κιόλας ξεμπερδεύουμε με το παλιό.

Ευχαριστώ τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Αύριο θα συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα που  ξεκινήσαμε πριν από 7 μήνες. Ευχαριστώ και τους Οικολόγους πράσινους.

Για να σηκώσουμε ψηλά τον ήλιο πάνω από την πατρίδα μας».