Υπό «ομηρία» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

 

 

Εγκλωβισμένος μέσα στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης παραμένει από το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Από το πρωί βρίσκεται στο σημείο διμοιρία των ΜΑΤ, ωστόσο ο κλοιός γύρω από το πρώην νομαρχιακό κατάστημα και έδρα της αντιπεριφέρειας σφίγγει και με ενισχύσεις αγροτών από την Ξάνθη.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βαγγέλη Αποστόλου με αντιπροσωπεία αγροτών από τη Ροδόπη και τον Έβρο.

Οι αγρότες εξερχόμενοι από τη συνάντηση δήλωσαν ότι ζήτησαν από τον κ. Αποστόλου να αποσυρθεί στο σύνολό του το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση και ότι θα παραμείνουν έξω από τις εισόδους της πρώην νομαρχίας αναμένοντας την έξοδο του υπουργού και των συνεργατών του.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στον χώρο, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια επιχείρηση εξόδου του υπουργού και των συνεργατών του από την πρώην νομαρχία Ροδόπης.

Είχε προηγηθεί από νωρίς το πρωί ο αποκλεισμός του κτιρίου από τους αγρότες και η παρέμβαση των ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ οι διαδηλωτές έριξαν αυγά, κροτίδες και καπνογόνα, σπάζοντας τζάμια της εισόδου της πρώην νομαρχίας Ροδόπης, κατά την έλευση του κ. Αποστόλου.http://www.real.gr/