Φίγκο: «Παρακμιακός οργανισμός η FIFA»

001745

Πυρ και μανία είναι ο Λουίς Φίγκο ύστερα από την επανεκλογή του Ζεπ Μπλάτερ, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να τονίζει πως ο Ελβετός έχει μετατρέψει τη FIFA σε έναν παρακμιακό οργανισμό.

Δε μάσησε τα λόγια του ο Λουίς Φίγκο ύστερα από την επανεκλογή του Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος μετά τον Γκάρι Λίνεκερ, πήρε επίσης θέση κατά του 79χρονου.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε θέσει αρχικά υποψηφιότητα για πρόεδρος της FIFA αλλά στη συνέχεια την απέσυρε, εξέφρασε την απογοήτευσή του αναφορικά με την επανεκλογή του Ελβετού, τονίζοντας ότι με το αποτέλεσμα αυτό, έχασε το ποδόσφαιρο.

«Σήμερα, στη Ζυρίχη, ήταν μία ακόμη μαύρη ημέρα. Η FIFA έχασε, αλλά πάνω απ’ όλα, έχασε το ποδόσφαιρο, μαζί με όποιον νοιάζεται πραγματικά γι’ αυτό», ήταν τα λόγια του Πορτογάλου που στη συνέχεια τόνισε ότι ο 79χρονος έχει μετατρέψει τη FIFA σε έναν παρακμιακό οργανισμό.

«Ο κ. Μπλάτερ ήταν πολύ κυνικός όταν δήλωσε ότι δεν μπορεί να τους ελέγξει όλους. Υποτιμάει την νοημοσύνη μας. Τα πρόσωπα τα οποία ο κ. Μπλάτερ έχει προωθήσει όλα αυτά τα χρόνια, είναι εκείνα που έχουν κάνει τη FIFA έναν παρακμιακό οργανισμό», είπε ο 42χρονος που τέλος ανέφερε ότι αν ο πρόεδρος της FIFA έχει έστω λίγη αξιοπρέπεια τότε πρέπει να παραιτηθεί.

«Αν ο κ. Μπλάτερ νοιάζονταν έστω και λίγο για το ποδόσφαιρο, θα είχε παραιτηθεί από τις εκλογές. Αν του έχει μείνει έστω και λίγη αξιοπρέπεια, ας παραιτηθεί τις επόμενες ημέρες», κατέληξε.

sport-fm.gr