Φαβορί ο Εσκριμπά, νέο όνομα ο Μαρτίνεθ!

fran_1

Ο Ολυμπιακός προχωρά για νέο τεχνικό, με τους Ισπανούς να έχουν φαβορί τον Εσκριμπά. Ανακοινώνει παίκτη μέσα στην εβδομάδα και ψάχνεται για αντί-Ρομπέρτο. Μαρτίνεθ το νέο όνομα!

Το αργότερο σε 3 – 4 ημέρες στον πειραϊκό σύλλογο θα έχουν ξεκαθαρίσει το ζήτημα του αντί-Περέιρα. Την στιγμή που επίσημα ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει ακόμα γνωστή την αποδέσμευση του Πορτογάλου προπονητή η αναζήτηση του επόμενου συνεχίζεται. Ονόματα σαν αυτό του Φραν Εσκριμπά παραμένουν στην λίστα για την διάδοχη κατάσταση, όμως από την Ισπανία προκύπτει πως υπάρχει πλέον για τον πρωταθλητή Ελλάδας και το όνομα του Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ.

Του 50χρονου Ισπανού προπονητή που την χρονιά που μας πέρασε ήταν στην Αλμερία και τον οποίο έχει βολιδοσκοπήσει και πιο παλιά ο Ολυμπιακός. Από το 2011 μέχρι σήμερα ο Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ έχει περάσει από τους πάγκους των Λεβάντε, Βαγιαδολίδ και Αλμερία. Ο Μαρτίνεθ είναι λάτρης του 4-2-3-1 και έχει ποσοστό νικών 33,9%, ισοπαλιών στο 27,6% και ηττών στο 38,6%. Στην Ιβηρική πάντως θεωρούν πως ο Φραν Εσκριμπά είναι το μεγάλο φαβορί για τον Ολυμπιακό, έχοντας buy out από Έλτσε στο 1 εκατ. ευρώ.

Αυτόν θεωρούν τον Νούμερο 1 υποψήφιο για να αναλάβει τον Ολυμπιακό. Όπως και να έχει οι εξελίξεις θα είναι άμεσες και βέβαια δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ανατροπών και νέων ονομάτων από Ιβηρική ή Γαλλία. Όπως ενδέχεται ο… εκλεκτός να αποδειχθεί εν τέλει ένα όνομα που δεν έχει γραφτεί και δεν διαρρεύσει έως τώρα. O 50χρονος Εσκριμπά -που έχει διατελέσει βοηθός του Κίκε Φλόρες- έχει συμβόλαιο με την Έλτσε έως το 2017. Έχει 35,2% ποσοστό στις νίκες, 28,8% σε ισοπαλίες και 36% σε ήττες. Το προσφιλές σύστημά του είναι το 4-2-3-1.

Ας μην ξεχνάμε πως στην λίστα είναι ακόμα και επιλογές όπως οι Ράμος (σ.σ. με τα… αγκάθια να είναι το οικονομικό και το ότι δεν είναι καθόλου σίγουρος πως θέλει να φύγει ξανά εκτός Ισπανίας), Γκράθια, Μπερίσο και Καπαρός. Οι τελευταίες πληροφορίες για τα μεταγραφικά αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός θα ανακοινώσει έναν παίκτη από την ξένη αγορά έως το τέλος της εβδομάδας. Μπορεί να είναι ο Αντονί Μουνιέ. Τέλος ο Στέφανος Καπίνο είναι μία λύση που εξετάζεται για το τέρμα και ενώ οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζουν το… έδαφος για τον αντί-Ρομπέρτο (σ.σ. που όμως τονίσαμε πριν μπορεί να κλείσει στην Βαλένθια).

gazzetta.gr