Φωτογραφίες από την εκδήλωση του Ιβάν Σαββίδη στο Κρεμλίνο για την πολιτιστική συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας

550_334_547684

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, παρουσία 6.000 προσκεκλημένων γιόρτασε χθες σε μία φαντασμαγορική τελετή την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας.

Στην εκδήλωση του Ιβάν Σαββίδη, εκτός από διάσημες ορχήστρες και μπαλέτα της Μόσχας, πήραν μέρος και ποντιακοί χορευτικοί σύλλογοι και ερμηνευτές, ενώ το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς έκλεισε με ένα μουσικοχορευτικό σόου.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Σάκης Ρουβάς, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, αλλά και οι Ταμάρα Γβερντσιτέλι, Γιασένια, Στας Πγιέχα, Ιβάν και Βίκτορ Νρόμπις από τη Ρωσία.

Παρόντες στην εκδήλωση εκτός από πολύ γνωστούς ομογενείς επιχειρηματίες, ήταν και πολύ ηχηρά ονόματα όπως ο ελληνικής καταγωγής, Ρώσος κοσμοναύτης Φιοντόρ Γιουρτσίχιν, αλλά και εκπρόσωποι των υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών της Ρωσίας αλλά και του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Την ελληνική Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ως πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού.

Δείτε το βίντεο:


enikos.gr