«Χάλκινη» η Ελλάδα!

bakupolo16

Η Εθνική επικράτησε 11-10 της Κροατίας στον μικρό τελικό του πόλο εφήβων στους 1ους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού και πήρε πανάξια την τρίτη θέση της διοργάνωσης!

Έπειτα από τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Σερβία, η Εθνική ήθελε την νίκη απέναντι στην… γειτονική των Σέρβων Κροατία, η οποία είχε νικήσει την γαλανόλευκη με 13-12 στους ομίλους, προκειμένου να εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο. Οι Κροάτες ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με τον Πέικοβιτς, αλλά η Ελλάδα κατάφερε να απαντήσει άμεσα και να πάρει προβάδισμα με τον Παπαναστασίου.

Με γκολ στον παίκτη παραπάνω από τον Αλεξίου η εθνική πήρε προβάδισμα δύο γκολ (4-2), αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ τους Κροάτες. Με την επανέναρξη, ο Παπαναστασίου έγραψε το 2-5, για μειώσει ο Σάφτιτς πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου. Με τον Μάντη να είναι σε τρομερή μέρα, η Ελλάδα κράτησε αλώβητη την άμυνά της και πίεσε για να διευρύνει το προβάδισμα, έχοντας τέσσερα δοκάρια! Το δεύτερο οκτάλεπτο βρήκε την ομάδα μας μπροστά στο σκορ με 4-6.

Ο Μέρτσεπ έφερε ξανά τους Κροάτες σε απόσταση αναπνοής, αλλά με Γαρδίκα και Σκουμπάκη, η εθνική διατήρησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων, αλλά τελικά η αντίπαλός της κατάφερε να μπει στην τελευταία περίοδο φέρνοντας το σκορ ξανά στην ισοπαλία (9-9).

Ο Γιαννόπουλος έβαλε την Ελλάδα και πάλι μπροστά στο σκορ και μετά από χαμένες ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω, ο Παπασηφάκης έκανε το 11-9. Ο Μπούτιτς μείωσε, αλλά η Ελλάδα με δυνατή άμυνα κράτησε το προβάδισμα, παίρνοντας την τρίτη θέση με τελικό σκορ 11-10.

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 1-1, 5-3, 1-2

Κροατία (Κρέκοβιτς): Κρέκοβιτς 3, Μπούτιτς 2, Πέικοβιτς 1, Ντάσιτς 1, Σάφτιτς 1, Μέρτσεπ 1, Πάπαριτς 1

Ελλάδα (Κραβαρίτης): Παπαναστασίου 3, Γιαννόπουλος 2, Παπασηφάκης 2, Αλεξίου 1, Γαρδίκας 1, Σκουμπάκης 1, Δελαγραμμάτικας 1

gazzetta.gr