Χωρίς κανένα αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε το Eurogroup

3501A908EE8A9B1A0D4EE278B48920F0

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup σχετικά με τη νέα πρόταση, για διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που περιλαμβάνει την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης διήρκησε λιγότερο από μια ώρα, ενώ όπως έγινε γνωστό δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη συνεδρίαση πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον Σλοβάκο υπουργό Οικονομικών, στο Eurogroup συμφωνήθηκε να περιμένουν το δημοψήφισμα πριν συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, όπως ενημέρωσε μέσω twitter. Μάλιστα έκανε και ένα ακόμα σχόλιο αναφέροντας  “μην βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο”.

Λακωνικό αλλά άκρως ενδεικτικό ήταν το σχόλιο του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο πριν την έναρξη της τηλεδιάσκεψης. Συγκεκριμένα ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την εκτίμηση πως είναι μικρή η πιθανότητα προόδου στις διαπραγματεύσεις, έχοντας παρακολουθήσει το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπραλίγο νωρίτερα, στο οποίο ο Πρωθυπουργός προέτρεψε τους Έλληνες να ψηφίσουν «Όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.