Ψηφίζουν για νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Τι είπαν οι υποψήφιοι

550_334_424455

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 9 το πρωί μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ για να εκλέξουν τον 5ο πρόεδρο του κόμματος, μετά την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει από την ηγεσία, ένα χρόνο πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

Η ψηφοφορία γίνεται από τη βάση με ανοιχτό μητρώο, που σημαίνει ότι, πέρα από τα ήδη εγγεγραμμένα στους καταλόγους μέλη, μπορούν να ψηφίσουν και όσοι προσέλθουν σήμερα και θελήσουν να εγγραφούν.

Τη θέση του προέδρου διεκδικούν η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Για την εκλογή προέδρου απαιτείται ποσοστό 50%+1 και αν δεν το συγκεντρώσει κανείς από τους τρεις υποψήφιους θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος.

Οι κάλπες, που θα κλείσουν στις 7 το δράδυ, έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε Δήμο, στα ίδια σημεία που είχαν στηθεί και για την εκλογή των αντιπροσώπων στο 10ο συνέδριο.

Φ. Γεννηματά: Σήμερα είναι ημέρα συμμετοχής κι απόφασης

«Τώρα είναι η ώρα της βάσης. Σήμερα είναι ημέρα συμμετοχής κι απόφασης», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά από τους Αμπελόκηπους όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.

«Σήμερα σε όλη την Ελλάδα με χιλιάδες ανθρώπους δίνουμε τα χέρια για να προχωρήσουμε μαζί. Μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.


VIDEO – ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ από realmedialive

Oδ. Κωνσταντινόπουλος: Ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας

«Ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας» υπογράμμισε Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος, λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, έφτασε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Α Λοβέρδος: Αφετηρία για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ

Στη Μεταμόρφωση άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως τόνισε, η σημερινή ημέρα θα είναι αφετηρία για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεσμεύθηκε ότι αν εκλεγεί «θα είμαι πανταχού παρών σε όλη την Ελλάδα για την ανασυγκρότηση της παράταξης».


VIDEO-ΛΟΒΕΡΔΟΣ από realmedialive

Τα αποτελέσματα των εκλογών θα μεταδοθούν το βράδυ διαδικτυακά από τονιστότοπο του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνουμε ότι στις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων είχαν πάρει μέρος 35.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ.

real.gr