Αποτέλεσμα εικόνας για 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου

 

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου με χαρά κάνει γνωστό, ότι το Σάββατο 19 Νοεμβρίου  πραγματοποιήθηκε Αρχική Εκπαίδευση Ενήλικων Στελεχών Μελών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου, στο Κέντρο Προσκοπικών Δράσεων, στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Ιωάννη.

Στα πλαίσια της διαρκούς και δια βίου εκπαίδευσης των Εθελοντών-Ενήλικων Στελεχών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, οι δεκαπέντε εκπαιδευόμενοι, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, παρακολουθήσουν δύο εκπαιδευτικές ενότητες

– Α1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ “ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ”

– Α2 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ»

Μέσα από τις παραπάνω εκπαιδευτικές ενότητες, οι ενήλικοι εθελοντές είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις αρχές, το όραμα και τις μεθόδους του Προσκοπικού Εκπαιδευτικού Συστήματος-Προγράμματος, καθώς επίσης την αναγκαιότητα και τους τρόπους παρουσίασης και εφαρμογής του παιχνιδιού και τραγουδιού  στο Προσκοπικό Πρόγραμμα.

Υπεύθυνος της εκπαίδευσης ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Μπάζας Εκπαιδευτής του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με πενταμελές εκπαιδευτικό επιτελείο που ανέπτυξαν με απόλυτη σαφήνεια και επάρκεια τα θέματα της εκπαίδευσης.

Η Εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια προγραμματισμού εκπαιδεύσεων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το διήμερο 26-27 Νοεμβρίου στο Φλαμπουράρι Ιωαννίνων για την εκπαιδευτική ενότητα Α4 Προσκοπικής Τεχνικής.