Το 1ο Φεστιβάλ Υγείας, Ενημέρωσης, Πρόληψης και Αγάπης διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ, στην Πλαζ του ΕΟΤ στην Πάτρα.

Το Φεστιβάλ που σκοπό έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας διοργανώνεται για πρώτη χρονιά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα «ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α», την Ελληνική Εταιρεία Αντιμετώπισης Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας «ΕΕΑΣΚΠ» και τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ».

Στη εκδήλωση συμμετέχουν με περίπτερα και οι ακόλουθοι φορείς: Σύλλογος Ατόμων με  Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά», Σύλλογος Ατόμων με νόσο Chron και Εντερώδη Κολίτιδα Παράρτημα Πάτρας, Λύκειο Ελληνίδων, Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», Χαμόγελο του Παιδιού, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών για τη Ψυχική Υγεία «ΣΟΨΥ» και το Κέντρο Εθελοντών Δωρητών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «ΚΕΔΜΟΠ».

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα των συλλόγων, δωροεκθέσεις- bazaar, διάφορα ψυχαγωγικά δρώμενα, όπως ζωγραφική προσώπου, επιτραπέζια παιχνίδια με τη φροντίδα του εκπαιδευτικού πάρκου του Δήμου Πατρέων, παράσταση Καραγκιόζη από τον Πατρινό Καραγκιοζοπαίκτη Χρήστο Καλπουζάνη.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από το Χορευτικό και Καλλιτεχνικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, καθώς και την ορχήστρα του Δήμου Πατρέων.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν και αθλητικά τουρνουά με αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ με τη φροντίδα του Απόλλωνα Πατρών, καθώς και αγώνες σκακιού από το Σκακιστικό Όμιλο Πατρών, με δωρεάν συμμετοχή.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος: «Στη σύγχρονη εποχή που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και τις κοινωνικές ανισότητες, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να στηρίζει και να συνδράμει την Υγεία. Με το φεστιβάλ αυτό, στο πλαίσιο του οποίου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σε διάφορα θέματα υγείας με ευχάριστο και διαδραστικό τρόπο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμπορεύεται εποικοδομητικά με τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες».