To 2016 θα μείνει στην ιστορία ως «έτος δολοφόνος»

%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%bf-1

Σε λίγες μέρες το 2016 φεύγει.  Μαζί του όμως έφυγαν από τη ζωή, πολλοί τραγουδιστές,

που με τα τραγούδια τους μας διασκέδαζαν, με τη μουσική τους μας ανέδυαν συναισθήματα, μας ταξίδευαν.

Τα πιο σημαντικά ονόματα από αυτούς και με χρονολογική σειρά μέσα στο 2016:

    David Bowie

david

Ο «εξωγήινος» της μουσικής, Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός, πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2016, 2 μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του και την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ Blackstar.

https://www.youtube.com/watch?v=N4d7Wp9kKjA

     Glenn Frey

frey-2

 Ο  κιθαρίστας, τραγουδιστής, στιχουργός και ιδρυτικό μέλος του ροκ συγκροτήματος Eagles, πέθανε στις 18 Ιανουαρίου 2016.

Όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει το Hotel California

https://www.youtube.com/watch?v=lrfhf1Gv4Tw

     BLACK

black

Ο Colin Vearncombe βρετανός τραγουδιστής, πέθανε 26 Ιανουαρίου, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Γνωστές του επιτυχίες “Wonderful Life”, Everything’s Coming Up Roses κ.α

   Maurice White

maurice-white-2

Την 4 Φεβρουαρίου ο ιδρυτής του συγκροτήματος «Earth, Wind & Fire», Μορίς Γουάιτ. Ο Γουάιτ είχε νοσήσει με Πάρκινσον από το 1994. Μεγάλες χορευτικές επιτυχίες του συγκροτήματος : «Shining Star», το «Boogie Wonderland» και το «September».

    Prince

prince-2

Καλλιτέχνης που σημάδεψε τη δεκαετία του 1980, κυρίως με το τραγούδι του “Purple Rain”. Το παιδί από τη Μινεάπολη πέθανε στις 21 Απριλίου σε ηλικία 57 ετών στην κατοικία-στούντιο του στο Paisley Park στη Μινεσότα από υπερβολική δόση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

      Leonard Cohen

cohen

Ο Λέοναρντ Κοέν, ο Καναδός  λογοτέχνης, συνθέτης και τραγουδιστής, πέθανε τις 7 Νοεμβρίου 2016. Μετά από πτώση στον ύπνο του. Μεγάλη επιτυχία του το τραγούδι: “Dance me to the end of love”

     George Michael

george-michael

Ο καλλιτέχνης που συνδέθηκε όσο κανένας άλλος με τα Χριστούγεννα με το τραγούδι των Wham Last Christmas έμελλε να πεθάνει την ημέρα των Χριστουγέννων.

Tον αγαπήσαμε τη δεακετία του ’80 ως μέλος του συγκροτήματος Wham, με τα τραγούδια, όπως το  “ Careless Whisper”, “Freedom”, “faith”.

Επιμέλεια κειμένου: Γιώργος Δ. Ρόμπολας