Το 2020 θα ανοίξει τις πύλες του το νέο αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου

Το αργότερο, σε δύο χρόνια από σήμερα, μέσα στο 2020, το νέο τεράστιο Αρχαιολογικό Μουσείο της Γκίζας του Καΐρου, το μεγαλύτερο στον κόσμο, θα υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του.

Για την πρόοδο των έως τώρα εργασιών, ενημερώθηκε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, σε σύσκεψη που πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό Μουστάφα Μαμπντούλι και τον υπουργό Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι και τους αρμόδιους φορείς κατασκευής του έργου.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας, Μπάσαμ Ράντι, τα εγκαίνια του νέου Μουσείου που θα διαδεχθεί το εκατόχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο του κέντρου του Καΐρου, θα αποτελέσουν πολιτιστικό γεγονός παγκόσμιου βεληνεκούς και θα συνδυαστούν και με το άνοιγμα των δύο νέων μεγάλων πόλεων της χώρας, και συγκεκριμένα της νέας διοικητικής πρωτεύουσας και της νέας πόλης του Ελ Αλαμέιν.

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας τόνισε προς τους δημοσιογράφους ότι το νέο μουσείο, θα φιλοξενεί δύο φορές περισσότερα εκθέματα από το Μουσείο του Καΐρου, συνολικά περίπου 100.000 εκθέματα.

Τέλος, κατά την ίδια σύσκεψη, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι τόνισε την τεράστια σημασία που αποδίδει και στην αναβάθμιση και ανάπτυξη όλων των μουσείων και τουριστικών και ιστορικών σημείων, προκειμένου να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο ο αιγυπτιακός πολιτισμός και η ιστορία της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ