Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου από το «Χέρφιλντ». Εκεί όπου νοσηλεύτηκε και εγχειρίστηκε καθώς ο τότε πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε διαγνωσθεί με στεφανιαία νόσο σε προχωρημένο στάδιο.

Στην αρχή το Μαξίμου προσπάθησε η ασθένεια να μην γίνει γνωστή αλλά τελικώς ο Παπανδρέου οδηγήθηκε εσπευσμένα στο Χέρφιλντ του Λονδίνου , όπου υποβλήθηκε σε σοβαρή εγχείρηση καρδιάς από τον διάσημο Αιγύπτιο καρδιοχειρουργό Μαχντί Γιακούμπ. Ηταν το πρώτο επεισόδιο ενός πολιτικού ιατρικού σίριαλ που έμελε να κρατήσει για χρόνια: ενώ τα Μέσα Ενημέρωσης πολιορκούσαν τα νοσοκομεία όπου νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός της χώρας, στο προσκεφάλι του παιζόταν ένα αδυσώπητο παιχνίδι εξουσίας στο οποίο το νέο περιβάλλον της Δήμητρας Λιάνη, έπαιζε όλο και πιο σημαντικό ρόλο.

Η Λιάνη έγινε και… επίσημα σύντροφος του Ανδρέα ακριβώς… σαν σήμερα, 22 Οκτωβρίου 1988, τότε με το περιβόητο «νεύμα» του Παπανδρέου, να κατέβει μαζί του από το αεροπλάνο ενώ στο αεροδρόμιο γινόταν χαμός από κόσμο…

Νίκος Μποζιονέλος – dailymedia.gr