Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλ/νίας «Δημ. Ψαθάς» στις 15/12/2018 στον φιλόξενο χώρο «Studio Πιθάρι». Μία καταπληκτική βραδιά που στέφθηκε με επιτυχία και ο Σύλλογος με αυτό τον τρόπο ρίχνει αυλαία στο έτος 2018 και στα 40 χρόνια ζωής, παρουσίας και δράσης του στα πολιτιστικά δρώμενα της Αιτωλ/νίας. Την βραδιά άνοιξε με την εξαιρετική της εμφάνιση ένα δικό μας παιδί η ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ Παναγιώτα , από το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας  του Συλλόγου μας , ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους στα μονοπάτια της μουσικής μας παράδοσης.

Ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματά  τα οποία απέδειξαν ότι ο χορός δεν είναι απλά ένα μέσο διασκέδασης είναι τρόπος έκφρασης και ανάδειξης της ιδιαίτερης ταυτότητας μας , ξεδιπλώνοντας ταυτόχρονα την ιστορία της αλησμόνητης πατρίδας μας. Την βραδιά πλαισίωσαν καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες, με την Πέλα Νικολαίδου στο τραγούδι , τον Κώστα Τυρεκίδη στην λύρα, τον Δημήτρη Τεπερικίδη στα πλήκτρα και τον Γιώργο Παντελίδη στα κρουστά.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσθένης και  ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. ΜΕΛΙΑΔΗΣ Γεώργιος οι οποίοι αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στην συμπλήρωση των  100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (1919-2019).

Ιδιαίτερη τιμή για εμάς αποτελεί η παρουσία των συλλόγων:

–         Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτωλ/νίας

–         Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλ/νίας

–         και του Χορευτικού τμήματος του  Δήμου Αγρινίου.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χορηγούς , τους δωροθέτες της χοροεσπερίδας και φυσικά τα μέλη και φίλους , πιστούς υποστηρικτές μας που δεν λείπουν από κάθε δραστηριότητα του Συλλόγου.