Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας ΚΚΕ-προβολή της ταινίας «Παιδαγωγικό ποίημα – ο δρόμος προς τη ζωή»

 

22230f22-4cc8-42ad-b23a-ecb7c4677752

Οι Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν την Τετάρτη 8/6, στις 20:30, στον θερινό κινηματογράφο «ΕΛΛΗΝΙΣ», προβολή της ταινίας «Παιδαγωγικό ποίημα – ο δρόμος προς τη ζωή», με ελεύθερη είσοδο.

Η ταινία είναι βασισμένη στο σπουδαίο, ομώνυμο βιβλίο – ντοκουμέντο, του Σοβιετικού παιδαγωγού Αντόν Μακαρένκο. Η  πρωτοποριακή παιδαγωγική μέθοδος που εφάρμοσε ο Μακαρένκο, ανέτρεψε το σκοταδισμό και τη βία της τσαρικής εκπαίδευσης που είχε διαμορφωθεί στις αρχές του 20ου αιώνα στη Ρωσία, κατορθώνοντας να καλλιεργήσει μορφωτικά, ψυχοπνευματικά και συνειδησιακά εκατοντάδες παραβατικά παιδιά.

Με τη μέθοδό του, κατόρθωσε να μεταμορφώσει τα «δύσκολα» αυτά παιδιά σε σωστούς και ικανούς πολίτες, μόνο με υπομονή, προσπαθώντας να αναπτύξει μέσα τους αισθήματα αγάπης τόσο για την εργασία όσο και το ένα παιδί προς το άλλο. Έτσι πέτυχε το στόχο του.

Η ταινία προσφέρει έναν άκρως επίκαιρο και αναγκαίο σήμερα «οδηγό», για το ρόλο του σχολείου και των εκπαιδευτικών. Και αποτελεί σημαντικό εφόδιο για κάθε εργαζόμενο γονιό, εργαζόμενο νέο, φοιτητή, σπουδαστή, μαθητή, για κάθε νέο ζευγάρι που μεγαλώνει παιδιά.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο  Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου, την «Παιδαγωγική Ακαδημία» του ΔΣΕ, τιμώντας έτσι τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα διατίθενται τόσο το λεύκωμα που είναι αφιερωμένο στο Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου,  όσο και το «Παιδαγωγικό ποίημα», το ομώνυμο βιβλίο της ταινίας του Α. Μακαρένκο.