Στις 9 Απριλίου το Έκτακτο Δώρο Πάσχα σε γιατρούς και υγειονομικούς

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας γνωστοποίησε πως το έκτακτο Δώρο Πάσχα θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη (9/4) σε 110.000 γιατρούς και υγειονομικούς.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Απριλίου, θα καταβληθεί το έκτακτο Δώρο Πάσχα στους 110.000 γιατρούς και υγειονομικούς, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών έχουν διατεθεί οι πόροι για το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία καθώς και για τα 400 ευρώ που θα δοθούν σε επιστήμονες από την Μεγάλη Τετάρτη ως την Μεγάλη Πέμπτη.

Αυτό ανακοίνωσε στην τηλεόραση του “ΣΚΑΪ” ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε ότι “είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το πακέτο των μέτρων και τον Μάιο και τον Ιούνιο χωρίς να υπάρχουν ταμειακά προβλήματα”, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό “τα μέτρα θα καλύψουν κομμάτι της απώλειας του εθνικού πλούτου, ρίχνουμε πολλά όπλα στη μάχη σήμερα, αλλά κρατάμε και εφόδια για την επόμενη ημέρα της οικονομίας όταν τελειώσει η κρίση”.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν 15,7 δισ. ευρώ στο “μαξιλάρι” ασφάλειας και περίπου 20 δισ. ως ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις εμπορικές τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος.

“Είναι χρήματα των φορολογουμένων που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με τον βέλτιστο τρόπο. Το πότε θα τα χρησιμοποιήσουμε έχει να κάνει με την ένταση της κρίσης”, είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, έως τώρα έχουν μπει 5.450 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την “επιστρεπτέα προκαταβολή”, και έχουν υποβάλει αίτηση 1.920 επιχειρήσεις.

Προανήγγειλε εκ νέου ρυθμίσεις για τις οφειλές των φορολογουμένων που έχουν ανασταλεί σήμερα και θα συσσωρευτούν μετά την κρίση, λέγοντας ότι “θα είναι ουτοπικό να πούμε τον Σεπτέμβριο, έλα και πλήρωσέ τα όλα”.

news247.gr