Με την παράδοση 14 κιβωτίων με είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη υγιεινής, ρουχισμός κλπ) υλοποιήθηκε η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, κατόπιν πρότασης της ΔΗ.ΠΑ.Κ, για στήριξη των προσφύγων-θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Με αυτή την ευκαιρία η ΔΗ.ΠΑ.Κ επισημαίνει:

Οι ροές των προσφύγων στη χώρα μας, είναι αποτέλεσμα των πολέμων στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο, στη Συρία, στη Βόρεια Αφρική. Οι χιλιάδες ξεριζωμένοι μαζί με όλα τα εμπόδια, έρχονται να αντιμετωπίσουν και την ένταση της καταστολής στα σύνορα της ΕΕ, με σοβαρή πιθανότητα ακόμη περισσότεροι πρόσφυγες να εγκλωβίζονται στη χώρα μας, χωρίς να το επιθυμούν.

Ο εγκλωβισμός των προσφύγων στην Ελλάδα έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της Συνθήκης του Δουβλίνου, που εφαρμόζοντας τη συνθήκη Σένγκεν προβλέπουν συνοριακούς ελέγχους, δίνοντας πράσινο φως για κλειστά σύνορα, φράχτες, πλαφόν, hot spots… Και όλα αυτά με τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.Είναι χαρακτηριστικό πως ζουν στοιβαγμένοι σε ακατάλληλους χώρους, τα αποκαλούμενα «κέντρα φιλοξενίας», που έχουν γεμίσει ασφυκτικά, χωρίς επαρκές φαγητό, σε ακατάλληλες συνθήκες, με αίσθημα ανασφάλειας και με καθημερινές βίαιες συμπλοκές.

Η ΔΗ.ΠΑ.Κ καλεί τους συναδέλφους, τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία, καλεί όλο το λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να τους στηρίξει με ό,τι χρειάζονται για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους.

Απαιτούμε να αναγνωριστεί η ιδιότητα του πρόσφυγα σε όσους είναι θύματα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων.

Απαιτούμε τη δημιουργία ανθρώπινων χώρων προσωρινής φιλοξενίας, με κρατική φροντίδα, χωρίς ιδιώτες και ΜΚΟ.

Απαιτούμε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, για την καταγραφή και τη μετεγκατάσταση στις χώρες που επιθυμούν, χωρίς να προσβάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενάντια σε ρατσιστικές, σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις, όπως αυτές της Χρυσής Αυγής.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι πόλεμοι και η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Να φύγουν ΝΑΤΟ, Frontex και ανάλογοι μηχανισμοί της ΕΕ από την χώρα μας.

Κοινή πάλη Ελλήνων και προσφύγων ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την προετοιμασία νέων πολέμων από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Ο λαός κάθε χώρας μπορεί να λύσει μόνος του τα προβλήματά του, χωρίς επιτηρητές και «σωτήρες».