<p>Ο Δημ. Μακρής με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση το 2012 στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου όπου σημειώθηκαν επεισόδια.</p>

Αμετανόητος αλλά αμετακίνητος από τη θέση του φαίνεται πως είναι ο αστυνομικός Δημήτριος Μακρής, πρώην φρουρός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Ο Δημ. Μακρής με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση το 2012 στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

Ο 46χρονος αστυνομικός, που είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 και είχε πρωταγωνιστήσει το 2012 σε επεισόδια στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου, «ξαναχτύπησε» με ρατσιστικές δηλώσεις, σκαιότατες εκφράσεις κατά πολιτικών κομμάτων αλλά και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή την απόφαση να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που χαστούκισε μετανάστη στην Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση του Δ. Μακρή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και διατάχθηκε νέα Ενορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του. Αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται ήδη σε διαθεσιμότητα από τις 2 Απριλίου 2015.

Και ενώ ο χρυσαυγίτης αστυνομικός που έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη, έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα, έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 13 μήνες φυλάκιση και έχει τεθεί τουλάχιστον δύο φορές σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης, παραμένει στο Αστυνομικό Σώμα και είναι εν ενεργεία αστυνομικός. Μάλιστα, με αυτήν την ιδιότητα υπέγραψε την δήλωσή του που δημοσιεύθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, το θεσμικό πλαίσιο του επιτρέπει να εισπράττει -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- το 90% του μισθού του.

Ο αστυνομικός χαστουκίζει τον μετανάστη στη Κω, τον οποίο έσπευσε να υπερασπιστεί ο Δημ. Μακρής χρησιμοποιώντας σκαιότατες εκφράσεις κατά των κομμάτων και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Παρά την αμετανόητη συ

Ο αστυνομικός χαστουκίζει τον μετανάστη στη Κω, τον οποίο έσπευσε να υπερασπιστεί ο Δημ. Μακρής χρησιμοποιώντας σκαιότατες εκφράσεις κατά των κομμάτων και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Παρά την αμετανόητη συμπεριφορά του παραμένει εν ενεργεία αστυνομικός

Το πρώτο «χτύπημα» του 46χρονου αστυνομικού ήταν τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν ομάδα της Χρυσής Αυγής είχε κάνει έφοδο σε πάγκους μικροπωλητών στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου, προκαλώντας επεισόδια. Επικεφαλής των χρυσαυγιτών ήταν ο βουλευτής της οργάνωσης Κ. Μπαρμπαρούσης που είχε στο πλευρό του τον Δ. Μακρή, που υπηρετούσε ως αστυνομικός-φρουρός του. Η «επίθεση» είχε καταγραφεί σε βίντεο.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο αστυνομικός είχε συλληφθεί έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο, όπου είχε αποκαλυφθεί ότι είχε προτιμήσει να αφήσει το υπηρεσιακό του κράνος, τις επικαλαμίδες του αλλά και κυνηγετικά φυσίγγια στα γραφεία της οργάνωσης. Ο 46χρονος αρχιφύλακας έχει πρωτόδικα καταδικαστεί σε 13 μήνες για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο Μακρής ξαναχτύπησε προχθές, μετά το θλιβερό επεισόδιο με τον αστυνομικό που χαστούκισε μετανάστη στην Κω. Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται: «Καλό θα ήταν οι ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας να ασχοληθούν με πιο σοβαρά θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας, όπως η εξωφρενική εισροή λαθρομεταναστών σε όλη την Ελλάδα, το νομοσχέδιο που πέρασαν οι προδότες πολιτικοί της νέας τάξης πραγμάτων (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ – ΑΝΕΛ – ΠΟΤΑΜΙ) για να δίνεται ελληνική ιθαγένεια σε όλους τους λαθρομετανάστες, αρκεί να είναι κάτοικοι τα τελευταία πέντε χρόνια στην πατρίδα μας και την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας βάσει του αγγλικού δίκαιου, χωρίς την παραμικρή αναφορά ή δυσφορία από τη μεριά σας. Και για τόσο σοβαρά ζητήματα δεν μιλήσατε καθόλου, αν και δώσατε όρκο να προασπίζεστε το συμφέρον της πατρίδας με οποιονδήποτε τρόπο!

Βρεθήκατε όμως σήμερα να θέτετε σε διαθεσιμότητα έναν αστυνομικό που έκανε τη δουλειά του κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες, μόνο και μόνο για ένα χαστούκι που έδωσε σε έναν παράνομο λαθρομετανάστη. Καλό θα ήταν να θέσετε τους εαυτούς σας σε διαθεσιμότητα και να ζητήσετε ένα μεγάλο συγνώμη από τους Ελληνες διότι παρανομείτε κατά κόρον με την ανεπάρκειά σας, τη φοβία σας και την απαράδεκτη αδιαφορία σας σε αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας».http://www.ethnos.gr/