Η εξάπλωση του νέου κοροναϊού και η απόφαση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας να κηρύξει έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας, θορύβησε τα στελέχη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Σύμφωνα με το καλεντάρι, στις 19-21 Απριλίου έχει προγραμματιστεί ο τέταρτος γύρος του εφετινού πρωταθλήματος της Formula 1, στη Σαγκάη της Κίνας. Ωστόσο, κανείς δεν είναι βέβαιος ότι το κινεζικό GP θα διεξαχθεί.

Η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού της Κίνας ανέστειλε οποιαδήποτε δραστηριότητα μέχρι τον Απρίλιο. Στη FIA επικρατεί προβληματισμός και δεν αποκλείεται να αλλάξει το πρόγραμμα των αγώνων αν αυτό κριθεί απαραίτητο, καθώς η υγεία των οδηγών, των μηχανικών των ομάδων και των θεατών είναι πρωταρχικής σημασίας.

«Μετά την επιδημία του κοροναϊού που έχει ξεσπάσει στην Κίνα από το ξεκίνημα του έτους, η FIA παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις μαζί με τους αρμόδιους φορείς και τις ομοσπονδίες μέλη της, υπό την καθοδήγηση του προέδρου της Ιατρικής Κομισιόν, Καθηγητή Gérard Saillant. Η FIA θα αξιολογήσει εκ νέου το καλεντάρι των επικείμενων αγώνων κι αν κριθεί απαραίτητο, θα λάβει δράση ώστε να προστατεύσει την κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και το ευρύτερο κοινό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Ο προβληματισμός αφορά και τον αγώνα της Formula E που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου στην πόλη Σανυά.

pronews.gr