Αγρότες, έμποροι, μέλη του Εργατικού Κέντρου και σωματείων που ανήκουν στο Εργατικό Κέντρο συμμετείχαν στην χθεσινή πανελλαδική απεργία με απεργιακή κινητοποίηση που έγινε στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Αρχικά αναγνωστικέ το ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου που συμπαρίστανται στην κινητοποίηση και πριν γίνει η πορεία στους δρόμους του Αγρινίου απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Δημητρουλής και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, ενώ την κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης έκανε ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Δημήτρης Δήμας.

Ο κ. Δημητρουλής, ανέδειξε τα προβλήματα των συνταξιούχων αναφέροντας: «η κυβερνητική πολιτική φέρνει φτώχεια και εξαθλίωση. Τους συνταξιούχους τους ξεχνάνε πάντα και τους θυμούνται λίγο πριν τις εκλογές. Το κοινωνικό πρόσωπο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ είναι ψεύτικο. Δεν πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το αίτημά μας για αποκατάσταση των συντάξεών μας.

Ο κ. Κοτοπούλης εκτός του ότι προανήγγειλε κινητοποίηση στις 7/12 στον ΕΛΓΑ Αγρινίου μίλησε για τα αγροτοδικεία και τόνισε: « η επιχείρηση τρομοκράτησης των αγροτών δεν θα μας κάνει να το βάλουμε στα πόδια. Τα προβλήματά μας έχουν οξυνθεί. Στην Αιτωλοακαρνανία οδηγούν τους κτηνοτρόφους σε αφανισμό. Η μέση τιμή που θα φτάσει το γάλα θα είναι 70 λεπτά το κιλό. Η τιμή του κρέατος και του γάλακτος έχει μειωθεί πολύ. Ο ΕΛΓΑ αρνείται να δώσει αποζημιώσεις».

Ο κ. Δήμας ζήτησε ενίσχυση του αγώνα της λαϊκής τάξης. «Είναι επαγγελματίες ψεύτες. Ξεδιάντροπα λένε ότι τελείωσαν τα μνημόνια, ενώ στην ουσία δεν άλλαξε ούτε ένας μνημονιακός νόμος. Ακόμη και τον νόμο Βρούτση που τον έλεγαν «νόμο δολοφόνο» τον εφαρμόζει η κυβέρνηση. Κανένας από τους 700 μνημονιακούς νόμους δεν άλλαξαν. Οι 9 στους 10 κλάδους εργασίας δεν διαθέτουν σύμβαση».

kinitopiisi (4)

kinitopiisi (3)

kinitopiisi (1)

kinitopiisi

kinitopiisi (8)

kinitopiisi (7)

kinitopiisi (6)

kinitopiisi (2)

sinidisi.gr