Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση που συγκάλεσε η Επιτροπή Κατοίκων για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου στο προαύλιο χώρο του παλιού νοσοκομείου. Στην συγκέντρωση ήταν παρών ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας Μίλτος Ζαμπάρας και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης.

plio-nosokomeio2

Εκ μέρους της επιτροπής κατοίκων μίλησε ο Τριαντάφυλλος Μέντζος, ο οποίος μίλησε για την υποβάθμιση της περιοχής του παλιού νοσοκομείου, το κλείσιμο των καταστημάτων , τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω των παρατατικών στοιχείων, το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου αποτελούν έρμαιο κακόβουλων στοιχείων, για την στέγαση υπηρεσιών σε μισθωμένους χώρους και για το υπέρογκο κόστος που χρειάζεται να δαπανηθεί για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων. Επίσης, ο κ. Μέντζος αναφέρθηκε και στην δημιουργία της 11μελούς επιτροπής κατοίκων και την εντολή που έχουν από τους συμπολίτες τους να συνεχίσουν μέχρι και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου.

palio-nosokomeio3

Ο κ. Ζαμάρας από την πλευρά του μίλησε για την χρυσή ευκαιρία που υπήρχε το 2013 που τότε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «ήταν η χρυσή ευκαιρία τότε για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου. Τότε έλειπαν μόνο οι άνθρωποι από τους χώρους. Δεν υπήρχε κανένας βανδαλισμός», ενώ λίγο αργότερα αναφέρθηκε στην γκετοποίηση της περιοχής και στην δυσκολία που υφίσταται για την πλήρη αποκατάσταση όλου του χώρου λόγω κόστους. Υπενθύμισε επίσης την απόφαση παλαιότερου Δ.Σ του νοσοκομείου, η οποία ανακάλεσε την τοποθέτηση φυλάκων στο παλιό νοσοκομείο και κάλεσε και τον κ. Μιχάλη να την στείλει στον Εισαγγελέα.

palio-nosokomeio6

Ο κ. Ζαμπάρας σχετικά με την εύρεση πόρων για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου επισήμανε πως: «το υπουργείο θέλει στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και γι αυτό υπάρχει έγγραφο, το οποίο μάλιστα θα ονομάζεται ΠΕΔΥ. Έχει δρομολογηθεί αυτό». Επίσης, σχολίασε πως: «για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε διοίκηση στο νοσοκομείο. Υπάρχει σχέδιο στο οποίο θα βοηθήσει ο Δήμος Αγρινίου με την τεχνική του υπηρεσία, ώστε το υπόλοιπο κομμάτι του παλιού νοσοκομείου να στεγάσει υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και το φαρμακείο του. Προχθές κοινοποιήθηκαν τα σχέδια του υπουργείου στην 6η ΥΠΕ και στον κ. Μιχάλη».

palio-nosokomeio8

Από την πλευρά του ο κ. Μιχάλης επισήμανε πως η εγκατάλειψη του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου το 2013 έχει ονοματεπώνυμο. «Προοράμε στην αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου ώστε να μην κολλήσουμε στο νομικό κομμάτι του κληροδοτήματος. Άμεσα, μέχρι το Πάσχα θα έχει γίνει εγκατάσταση καμερών και εταιρίας φύλαξης στους χώρους του παλιού νοσοκομείου, ενώ παράλληλα γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την μεταφορά στο χώρο των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ, της νοσηλευτικής σχολής, του ΕΚΑΒ και του ξενώνα ΑΡΓΩ. Ως το τέλος του έτους ίσως όλα έχουν τελειώσει μέχρι και το τέλος του έτους.

Στο σημείο ήταν και πήρε και το λόγο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης.

Εκ μέρους των πολιτών υπήρχε αγανάκτηση και ανέμεναν απαντήσεις. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση πολίτη ο οποίος είπε: «θέλουμε την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου. Αν δεν μπορείτε να πάτε σπίτι σας. Κάντε καλή δουλειά εμείς σας πληρώνουμε και αν δεν μπορείτε να πάτε στο σπίτι σας».

Επίσης ενόχληση έδειξαν οι κάτοικοι με την απουσία του Δημάρχου ή κάποιου αντιδημάρχου.

Κωνσταντίνος Χονδρός – sinidisi.gr