Συμπληρώθηκαν ήδη δέκα ημέρες από την στιγμή που η πολιτεία αποφάσισε και σωστά το έπραξε την δεδομένη στιγμή για λόγους δημόσιας υγείας να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας ,κάτι που και ο συνδυασμό μας είχε προτείνει έγκαιρα με την ραγδαία εξέλιξη που έχουμε στο θέμα του κορονωιού.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η εξέλιξη αυτή έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις και για τις δικές μας μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που για ακόμη μια φορά δοκιμάζονται.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε τονίσει ότι τα μέτρα ανακούφισης που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί ότι θα ληφθούν τόσο προς τις επιχειρήσεις όσο και προς τους εργαζόμενους είναι προς την σωστή κατεύθυνση.(Φορολογικά, Ασφαλιστικά, Επιδότηση Ενοικίου, Επίδομα 800 ευρώ).

Οι ημέρες περνούν και πλησιάζουμε στο τέλος του μήνα όπου θα βρεθούμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες και ίσως δυσάρεστες καταστάσεις με το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών.

Είναι ανάγκη όμως να γίνει άμεσα παρέμβαση της Πολιτείας στον Τραπεζικό τομέα για το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών γεγονός που απασχολεί έντονα την πλειοψηφία των συναδέλφων σε όλη τη χώρα.

Στη προσπάθεια αυτή πρέπει να υπάρξει συνολικά πίεση προς την Πολιτεία από όλους τους φορείς της αγοράς Εμπορικούς Συλλόγους και Επιμελητήρια.

Πρέπει κατά την άποψη μας και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα να δοθεί 90 ημέρες παράταση στην πληρωμή των επιταγών, δηλαδή οι κάτοχοι τους να μην τις προσκομίσουν στις τράπεζες για είσπραξη, ώστε να δοθεί ένα μικρό διάστημα προσαρμογής στο σύνολο των επιχειρήσεων στη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά.

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε με έμφαση ότι για τις περιόδους χάριτος που η Κυβέρνηση αποφασίζει να περιλάβει σε όλα τα μέτρα που ανακοινώνει όπως φορολογικά, ασφαλιστικά κλπ είναι εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνει υπ όψιν τον χρόνο που οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν πάλι να λειτουργούν με απόφαση της πολιτείας.

Είναι ανάγκη να εξακολουθούμε να δείχνουμε υπομονή και να ακολουθούμε τις υποδείξεις των ειδικών.

Είναι βέβαιο ότι την επόμενη ημέρα πρέπει να είμαστε όλοι Όρθιοι και Υγιείς.