Πίσω από την πλατεία Χαντζοπούλου (Α’ Πάροδος Καλυβίων), μια γειτονιά που ο πολιτισμός την έχει ξεχάσει όπως και τους κατοίκους που παλεύουν από το 2000 να πάρουν ανάσα καθαριότητας και ησυχίας από την παραβατικότητα.

Κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν με το agrinioreport.com και ζήτησαν την καταγραφή και την δημοσιοποίηση της επικρατούσας κατάστασης στην γειτονιά τους έξω ακριβώς από την πόρτα των σπιτιών τους.

Φτάσαμε στο σημείο, Α Πάροδος επί της οδού Καλυβίων, ακριβώς πίσω από την πλατεία Χαντζοπούλου.

Εικόνες πραγματικά ντροπής αυτές που είδαμε, με τους κατοίκους να είναι πλέον απελπισμένοι.

«Θέλουμε βοήθεια, δεν ζητάμε κάτι άλλο, τα αυτονόητα. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε, παλεύουμε από το 2000 να βρούμε μια λύση, δεν μπορούμε να βγούμε στα μπαλκόνια μας, δεν μπορούσαμε πιο παλιά να φτάσουμε στα σπίτια μας από όλους αυτούς που παράνομα κατοικούσαν μέσα σε αυτά τα οικήματα, όταν ήταν έστω και λίγο κατοικήσιμα.Τριάντα άτομα έμεναν Ρουμανόγυφτοι στο σπίτι που βλέπετε πλέον κλειστό και ο φόβος για την ακεραιότητά μας ήταν  καθημερινός και μεγάλος. Σήμερα η χρήση ναρκωτικών που γίνεται στο σημείο αυτό ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Δεν θα σας μιλήσουμε για τις συνουσίες επί πληρωμής που είναι το πιο συνηθισμένο» μας είπαν οι κάτοικοι που μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν τουλάχιστον να τους απομακρύνουν.

Μισογκρεμισμένα σπίτια με πράγματα πεταμένα μέσα και σάπια, ακαθαρησίες, σύριγγες πεταμένες εδώ και εκεί και γύρω γύρω σπίτια κατοικήσιμα και η θέα των μπαλκονιών τους αυτή η απαράδεκτη πραγματικά εικόνα.

«Κάνουμε έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, να προβούν στο σημείο να δουν οι ίδιοι την κατάσταση και τους καλούμε να μας πουν αν μπορούν να ζήσουν έτσι. Θέλουμε λύση στο πρόβλημά μας, δεν είμαστε πολίτες άλλης πόλης ούτε δεύτερης κατηγορίας. Εμείς από την πλευρά μας ως γειτονιά έχουμε βρει τρόπους και είμαστε στην διάθεση των αρμοδίων να βοηθήσουμε ώστε να αλλάξει όλη αυτή η κατάσταση. Εν έτη 2019 δεν είναι θέμα ομορφιάς και καλλωπισμού, αλλά υγιεινής και επιβίωσης»  τονίζουν.

Μια ολόκληρη περιοχή υποβαθμίζεται συνεχώς όλο και περισσότερο. Διαπιστώσαμε πως δεν μπορεί να περάσει ασθενοφόρο, όχημα Π.Υ.  Ρωτήσαμε γι αυτό και μας απάντησαν πως όταν κάποιοι χρειαστούν διακομιδή, που χρειάστηκαν,τους βγάζουν στα χέρια μέχρι τον κεντρικό δρόμο με καρέκλα τις περισσότερες φορές.

Ευχή μας και λόγος ύπαρξης του ρεπορτάζ να δοθεί μια άμεση και μόνιμη λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή η περιοχή ακριβώς πίσω από την πλατεία Χαντζοπούλου.

agrinioreport.com