937fm
Αρχική » Πολιτισμός » Εκδηλώσεις » Αγρίνιο-PUB PULP DRINKandFOOD: Την Τετάρτη Live ο Γιάννης Δρακόπουλος
Αγρίνιο-PUB PULP DRINKandFOOD: Την Τετάρτη Live ο Γιάννης Δρακόπουλος

Αγρίνιο-PUB PULP DRINKandFOOD: Την Τετάρτη Live ο Γιάννης Δρακόπουλος

Πριν σχεδόν ένα χρόνο ονειρευτήκαμε (οι Δημήτρης Καρβούνης και Αλεξάνδρα Γερνά) έναν «ζεστό» χώρο στο Αγρίνιο που θα ταξιδεύει τους θαμώνες του με μουσικές από όλο τον κόσμο, συντροφεύοντας τους με καλό ποτό, χειροποίητα εδέσματα και φαγητά, επιλεγμένους οίνους και μια πανδαισία γεύσεων από μπύρες όλων των τύπων.

Στις 14 Φλεβάρη του 2017 αναλάβαμε το τότε SOLD OUT, το οποίο σιγά σιγά, σεμνά αλλά και με πολύ μεράκι και προσωπικό κόπο μεταμορφώσαμε στο σημερινό PULP=πολτός.

Το PULP ή ορθότερα η PULP (PUB PULP DRINKandFOOD) είναι μια όσο το δυνατόν καθαρόαιμη PUB=pubblic, δηλαδή ένας δημόσιος χώρος, που τα πρώτα ίχνη της τα συναντάμε στην Αγγλία αμέσως μετά την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, και όπου προσφέρονται Μπίρες, Αλκοολούχα ποτά, Φαγητό και Αναψυκτικά.

Ακριβώς αυτό είναι η PULP, μια πάμπ με 36 ετικέτες μπίρας, εγχώριες και εισαγόμενες, επιλεγμένες με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και την κάλυψη όλων των τύπων (pilsner, lager, weiss, stout, ale, trappist) αλλά και όλων των γούστων – αλκοολούχα ποτά από επιλεγμένες κάβες τα οποία συχνά συνθέτουν υπέροχα cocktails και μια σειρά από επιλεγμένους οίνους (ξηρούς, ημίγλυκους, αφρώδεις, ξινόμαυρους) πάντα με τον ίδιο γνώμονα, δηλαδή να ικανοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον ουρανίσκο των πελατών μας.

Το μενού μας αποτελείται από χειροποίητα εδέσματα, κυρίως της φιλοσοφίας του Finger Food. Όλες οι συνταγές είναι εμπνευσμένες από εμάς (θέλω εδώ να ευχαριστήσω δύο φίλους σεφ, τον πρώτο για την συνταγή ενός από τα πιάτα μας και τον δεύτερο για την πρόσβαση που μας εξασφάλισε σε βραβευμένο παραγωγό-προμηθευτή από την Βόρειο Ελλάδα), με επιρροές από την Ελληνική, την Ιταλική και την Ασιάτικη κουζίνα. Οι πρώτες ύλες είναι προσεχτικά διαλεγμένες κυρίως από τοπικούς παραγωγούς και εμπόρους προσπαθώντας να αναδείξουμε και να στηρίξουμε τον τόπο μας στο μέτρο του δυνατού. Τα συνοδευτικά των ποτών ακολουθούν την φιλοσοφία των πιάτων, είναι όλα χειροποίητα (πλην φυσικά αλλαντικών και τυριών) και πολλές φορές η σύλληψη της συνταγής αλλά και η υλοποίηση της είναι στιγμιαία.

Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από μουσικές και ήχους κάθε είδους (Rock, Alternative, Indie, Electrorock, pop, punk, swing, Tango, Blues, Reggae, Funk, Soul), από όλο τον κόσμο και από όλες τις δεκαετίες, με αδυναμία στην εναλλακτική και rock Αγγλική αλλά και Αμερικάνικη σκηνή χωρίς όμως να παραγκωνίσουμε το Ελληνικό ποπ & ροκ αλλά και το Έντεχνο Λαϊκό.

Συχνά οργανώνουμε βραδιές Live δίνοντας την ευκαιρία σε εμάς και στους πελάτες μας να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε τοπικά groups και καλλιτέχνες συχνά πολλά υποσχόμενους.

Η PULP θέλοντας να διατηρήσει τον χαρακτήρα της και να δικαιολογήσει την κατηγοριοποίηση της ως PUB, δεν προσφέρει καφέ, χυμούς και συναφή προϊόντα όπως επίσης δεν λειτουργεί πρωϊνές και μεσημβρινές ώρες (πλην εξαιρέσεων όπως Χριστούγεννα και Πάσχα). Τα ωράρια μας είναι μετά τις 7:30 το βράδυ (19:30) έως ότου φύγει και ο τελευταίος μας πελάτης.