Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Σπηλιόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, πριν από λίγα λεπτά, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ανακοινώνοντας τις βασικές αρχές και πολιτικές του προγράμματος του συνδυασμού του.

Στο πλαίσιο περιοδειών του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Κώστα Σπηλιόπουλου σήμερα, βρέθηκε στο Αγρίνιο και παραχώρησε συνέντευξη τύπου και γεύμα στον τοπικό τύπο αναφερόμενος στα κυριότερα σημεία του προγράμματός του.

«Έχει αρχίσει και διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό. Υπάρχει μια λανθασμένη εντύπωση στον κόσμο, ότι οι Περιφέρειες γενικότερα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο. Η Περιφέρεια παίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα της ανάπτυξης, ως προς τα εισοδήματα, τις θέσεις εργασίας, την ποιότητα ζωής. Εκτός από τα θέματα της άμυνας, της υγείας, της παιδεία, της οικονομίας όλα τα υπόλοιπα θέματα αφορούν τις Περιφέρειες. Αν πάμε καλά στην Περιφέρεια σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον Περιφερειάρχη. Στην Δυτική Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε μια διαπίστωση η οποία δεν είναι πολιτική, αλλά βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υστερεί. Είναι στις τελευταίες θέσεις, είμαστε ο δηλαδή ο φτωχός συγγενής βάσει στατιστικών στοιχείων, την στιγμή που άλλες περιφέρειας ανεβαίνουν. Τα πλεονεκτήματα και οι δυνατότητες δεν έγιναν σχέδιο και γι’ αυτό ζητάμε την εμπιστοσύνη των πολιτών της περιφέρειάς μας.

Ζητάμε να δημιουργηθεί μια σχέση με τους πολίτες, εμπιστοσύνης και συνεργασίας, να θεωρήσουν πως είμαστε οι άνθρωποι που μπορούν αξιόπιστα να βοηθήσουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να βγει από το τέλμα. Ήδη συγκροτήσαμε τα ψηφοδέλτια μας, ψηφοδέλτια χωρίς κομματικές εξαρτήσεις γιατί πιστεύουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει πολιτικές εξαρτήσεις. Τα κόμματα έχουν πολιτικές επιδιώξεις από την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά τους πολίτες δεν τους απασχολεί αυτό, αλλά αν θα πάει καλά ο τόπος τους και αυτό εξαρτάται από τα πρόσωπα. Στην περίπτωση αυτή ο κόσμος πρέπει να αξιολογήσει πρόσωπα, προγράμματα και θέσεις.

Είσαι εννέα χρόνια στην εξουσία της Περιφέρειας. Τι άλλο έχεις να προσφέρεις, αφού δεν μπόρεσες να καλύψεις τα σχέδια και τις υποσχέσεις που έδωσες τον προηγούμενο καιρό; Υπάρχει θέμα, καθώς η κατάσταση επιδεινώθηκε, θέμα υπάρχει και με τον κ. Φαρμάκη που ήταν περιφερειακός σύμβουλος. Είδε κανείς το στίγμα του, τις ενέργειές του, τις προσπάθειές του για να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να είναι Περιφερειάρχης;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σπηλιόπουλος.