Αγρίνιο:Το Σάββατο η κεντρική εκδήλωση του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

Το Σάββατο στις 7 Σεπτέμβρη, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο στο Αγρίνιο θα διεξαχθεί η κεντρική εκδήλωση του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην Αιτωλοακαρνανία.

 

«Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… “…θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!…” ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ» είναι το σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων. Είναι εμπνευσμένο από τους στίχους του γνωστού κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

  • Συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα: “Κόκκινες Αρβύλες”, “Conspirasy”
  • Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή το Νίκο Σοφιανό μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ
  • Μουσικό αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο από το συγκρότημα της ΚΝΕ
  • Μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Είναι σημαντική ευκαιρία, ειδικότερα σήμερα που αποδεικνύεται ότι ο αντικομμουνισμός, είναι συστατικό στοιχείο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, αλλά αξιοποιείται και από διάφορα αστικά κόμματα και στη χώρα μας, να την επισκεφτεί.

Πρόσφατο παράδειγμα όσα ειπώθηκαν, για μια ακόμη χρονιά, με αφορμή τη λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων». Την ίδια ώρα που σε μια σειρά χώρες της ΕΕ, τα «Ες-Ες» δέχονται τιμές ως απελευθερωτές και απόγονοι των ναζί απολαμβάνουν μέχρι και συντάξεις, εξισώνεται ο ναζισμός-φασισμός με το χειρότερο εχθρό τους, τον κομμουνισμό. Χτυπούν το παρελθόν για να θωρακίσουν το παρόν και το μέλλον του καπιταλισμού.

 

Η νεολαία αλλά και οι εργαζόμενους της πόλης μας μπορούν να γνωρίσουν με ζωντανό τρόπο:

  • πως λειτουργούσε η Σοβιετική οικονομία,
  • πως λειτουργούσε η εργατική εξουσία και το κράτος της,
  • ποια ήταν τα επιτεύγματα σε όλες τις πλευρές της ζωής του λαού,
  • και ποιες οι αιτίες ανατροπής του σοσιαλισμού.

 

Στην έκθεση θα γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις, από νωρίς.

 

Στο χώρο επίσης θα λειτουργούν Μαθητικό Στέκι, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, όπου θα μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί διάφορους τίτλους βιβλίων, όπως τη σειρά βιβλίων «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό», σε προσφορά.