Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως πράγματι εντοπίστηκε το βακτήριο της διφθερίτιδας στο παιδί, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η εν λόγω ασθένεια [εξαφανισμένη για πολλά χρόνια] αποτέλεσε και την αιτία θανάτου

Σύγχυση επικρατεί με τα αίτια θανάτου του 8χρονου καθώς ενώ είχε γίνει γνωστό πως είχε πεθάνει από διφθερίτιδα, τελικά, όπως όλα δείχνουν, το παιδί είχε κάνει όλα τα εμβόλια, στη σωστή μάλιστα ηλικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost από το υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος στον ιατρικό φάκελο –παρότι δεν ήταν στην αρμοδιότητα του υπουργείου- του ανήλικου και διαπιστώθηκε πως είχε εμβολιαστεί πλήρως.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το παιδί είχε μεταφερθεί από το μαιευτήριο «Μητέρα» στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, καθώς πάσχει από ελαφρά μορφή συνδρόμου Down, όπου και εκεί είχε εμβολιαστεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως πράγματι εντοπίστηκε το βακτήριο της διφθερίτιδας στο παιδί, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η εν λόγω ασθένεια [εξαφανισμένη για πολλά χρόνια] αποτέλεσε και την αιτία θανάτου.

Σε κάθε περίπτωση, οριστικές απαντήσεις θα δοθούν από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. Δείγματα έχουν σταλεί σε εξειδικευμένο εργαστήριο του εξωτερικού.

newpost.gr